Elektrikli otomobil üreticisi Rivian’ın Fabrika Projesi büyük bir engelle karşılaştı. 

Elektrikli otomobil üreticisi son yıllarda çalışmalarına hız kazandırarak elektrikli otomobil piyasasındaki yerini korumaya çalışıyor. Tesla’nın en önemli rakiplerinden biri olan Elektrikli otomobil üreticisi Rivian’ın, geçtiğimiz yıl içerisinde 2.5 milyon dolarlık bir yatırım aldığını bilmekteyiz. Şirketin bir sonraki büyüme aşamasına doğru yaptığı çalışmalar önemli bir noktayı ifade etmekte. Bu çalışmalar şirketin ilerlemeye devam etmesindeki kritik noktayı vurguluyor. Büyüyen ve devamlı gelişen elektrikli otomobil piyasasında her geçen gün bir başka gelişme yaşanıyor. Şirket bugüne kadar, 10 milyon doların üzerinde yatırım aldı. Ayrıca 2020 yılında Amazon’la da iş birliği yapmıştı.

Bu sayede şirket, sektördeki payını güçlendirme yolunda emin adımlar atıyor diyebiliriz. Elektrikli otomobil üreticisi, son zamanlardaki çalışmalarına ek olarak yeni bir fabrika kurmayı da hedeflemekte. Böylelikle kurulması planlanan yeni fabrika için bazı izinlerin alınması gerekiyor. Fakat şirketten gelen son bilgilere göre, yeni kurulması hedeflenen fabrika için yargıçtan onay alınamadı. Sizler için hazırladığımız içeriğin detaylarını gelin birlikte inceleyelim.

elektrikli otomobil üreticisi

Rivian’ın 5 Milyar Dolarlık Fabrika Projesine Yargıç Engeli

Hedeflenen projenin hayata geçirilmesi için ilk adımlar atılmaya başlamıştı. Yapılan planlar doğrultusunda elektrikli otomobil üreticisi, Atlanta’nın doğusunda bulunmakta olan Morgan, Walton ilçeleri içerisinde 800 hektarlık alana fabrika inşa etmek için yerel yönetimlerle bir görüşme gerçekleştirmişti. Şirketin yaptığı bu görüşmeler sonucu ise arsa için sahiplik durumunun yerel yönetimler tarafında kalmasına karar verilmiştir. Aynı zamanda arsanın söz konusu şirkete kiralanması düşünülmüştür. Bu amaçla birlikte elektrikli otomobil üreticisi, 25 yıllık kira bedeli olarak 300 milyon doları verdikten sonra başka bir vergi ödememesi yönünde bir karara ulaşılmıştı. Ancak bu karar alınırken belirli problemler ortaya çıkmıştır. Böylece alınan karar uygulanamamış ve şirketin projesi bir nevi engele takılmıştır.

Bir başka bilgiye göre ise, Morgan County Yüksek Mahkemesi Yargıcı Trammell, yapmış olduğu açıklamada alınan kararın uygun olmadığını belirtmiştir. Yargıç, söz konusu arsa kiralanacak olsa dahi tüm kontrol yetkilerinin yine şirkette toplandığını vurgulamıştır.  Yargıç, şirketin ayrıca emlak vergisi ödemesi gerektiğinin de altını çizmiştir. Yine de belirtmek gerekiyor ki, tüm bu itirazlar yaşanmamış olsaydı devlet fabrika kurulumu adına 200 milyon dolarlık bütçe harcayacaktı. Böyle bir durumda da Elektrikli otomobil üreticisi belirli imkanlara sahip olacaktı. Örneğin; makine, inşaat malzemeleri gibi işlemler için 200 milyon dolar değerinde gelir vergisi kredisi için indirimler alacaktı.

rivian

Son olarak alınan kararlar ışığında yargıç; elektrikli otomobil üreticisi için nakit imkanlarının sıkıntılı olduğunu anlattı. Öyle ki, bu proje için nakit imkanlarının yeterli olup olmadığından şüphe duyduğunu da belirtti. Ayrıca şöyle bir problem daha var, yargıç kararlarının dışında bölge sakinlerinden de fabrika konusunda karşıt fikirler oluşmaya başladı. Son haberlere göre şirketin fabrika projesine gelen engeller sektörde fazlasıyla dikkat çekti. Henüz net bir çözümün oluşturulmamış olması da oldukça ses getirmekte. Bu bilgiyi de paylaşmakta da yarar var, elektrikli otomobil üreticisinden henüz net bir açıklama gelmedi.

Rivian’ın fabrika projesi ve çıkan kararlar hakkında sizler neler düşünüyorsunuz? Fikir ve önerilerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz. Aynı zamanda yorum kısmında düşüncelerinizi de belirtebilirsiniz.

TRİNK SAT

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here