Amazon ve Rivian İş Birliğiyle Elektrikli Kargo Aracı

0
1492
amazon ve rivian elektrikli kargo aracı (1)

Amazon ve Rivian İş Birliğiyle Elektrikli Kargo Aracı

Koronavirüs pandemisi hayatımızdaki birçok şeyi değiştirdi. İnsanlık olarak bu süreçten dersler çıkardık ve özellikle tüketim aşamasında çok ciddi alışkanlıklar kazandık. Bu süre zarfı boyunca online alışverişe olan rağbet ciddi derecede arttı. Dünyanın en zengin adamı ünvanını uzun süredir elinde bulunduran Jeff Bezos’un Amazon’u da bu online platformlardan şüphesiz en ünlüsü. Sürekli olarak dağıtım ağını yeni teknolojilerle entegre etmek isteyen Amazon’un, daha önce drone’lar aracılığıyla dağıtım yapma girişimi de olmuştu. Her ne kadar bu fikir çok parlak bir fikir olsa da dağıtımda karayolunun yerini alması imkânsız. Bu sebepten, gelişen elektrikli otomobil endüstrisinden yararlanmak ve onu geliştirmek isteyen Amazon, dünyanın en zengin 2.insanı olan Elon Musk’ın sahip olduğu Tesla’nın en büyük rakiplerinden bir tanesi olan Rivian ile iş birliği içerisine girdi.

Rivian Testlere Başladı

Geçtiğimiz Cumartesi günü Rivian şirketi, California’daki tesislerinin yakınında bir minibüs test ederken görüldü. Rivian R1T’ler ile birlikte kameralara yakalanan bu minibüsün kamuflajı hala üzerinde olsa da Amazon tarafında 100.000 adet sipariş edilen minibüs olduğu aşikâr.

Kamuflajıyla gizemli havasını koruyan bu minibüsün fotoğraflarını yorumlamamız gerekirse, yere oldukça yakın olduğunu rahatlıkla görebiliyoruz. Bu aracın dolu yükle test edildiğini gösteriyor olabilir. Eğer bu durum sadece tasarımsal bir şey ise günde yüzlerce teslimat yapmak için araca gir çık yapacak şoförler için yere yakın bir araç inme binme sırasında harcanan eforu azaltacaktır buna ek olarak da aerodinamik olarak ekstra bir performans sunacaktır. Her gün binlerce kargo aracının yollarda sürekli olarak gezindiğini düşümüzde, bu araçların elektrikli araçlara dönüştürülmesi büyük önem arz ediyor. Yüksek karbon salınımına sahip olan kargo araçlarının elektrikli araçlara dönüştürülmesi hem iklimimiz ve doğamızı koruyacak hem de kargo şirketlerinin ve Amazon gibi online alışveriş şirketlerinin maliyetlerini azaltmalarına katkıda bulunacak. Bu da uzun vadede tüketicilerin yararına olacak bir durum ayrıca gürültü kirliliğini de ortadan kaldırması da cabası.

Rivian’ın bu elektrikli minibüsü piyasaya ne zaman süreceği henüz net olarak belli olmasa da insanlık açısından yararlı olacak bu ürünün bir an önce kullanıma hazır hale getirilmesini umuyoruz.

İkinci El Otomobil Fiyatları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here