Elation Freedom, Bir Silikon Vadisi Ürünü

0
1148

Sevgili otomobil tutkunları, buraya dikkat kesilin çünkü hiper araba sektörüne yeni bir oyuncu katılıyor, Elation Freedom. Bir Silikon Vadisi ürünü olan bu otomobilin birçok dikkat çekici özelliği var. Elation Freedom göze hoş gelme testini başarıyla geçse de 1427 beygirlik güce sahip bu arabanın egzoz sesini duymak kimseye kısmet olmayacak. Çünkü bir Silikon Vadisi ürününden beklenebileceği gibi araç elektrikli. Bu da demek oluyor ki sıfır gürültü kirliliği ve sıfır karbon salınımı.

elation freedom

O Bir Kuş… Hayır O Bir Uçak… Hayır Hayır O Bir Elation Freedom…

Elation Freedom 0’dan 100’e yalnızca 1,8 saniyede çıkabiliyor. Yani 1.800 milisaniye, Harvard Üniversitesinde yapılan bir araştırmaya göre de ortalama bir insanın ortalama göz kırpma süresi 100 ile 400 milisaniye arası. Evet kelimenin tam anlamıyla göz açıp kapayıncaya kadar 100 km/s hıza ulaşabiliyor.

Peki en yüksek hız? Elektrikli otomobillerin içten yanmalı motorlara sahip otomobillere karşı bir hızlanma avantajının olduğunu zaten biliyoruz. Ancak ulaşılabilecek en yüksek hız elektrikli araçların hep eksik yanı oldu. Maksimumum hızının 260 km/s olacağı tahmin edilen bu 1427 beygirlik aracın sahip olduğu kusursuza yakın aerodinamiğine ve direnebildiği G kuvvetine bakıldığındıysa bir Formula 1 aracı genlerini görmemek mümkün değil. Mühendislerinin birkaçının daha önceden Formula 1’de görev aldığı da bu sayede ortaya çıkıyor.

Elation Freedom’a 1427 beygirlik gücü veren 3 elektrikli motoru var ancak buna bir dördüncüsü eklendiğinde güç 1903 beygire kadar çıkabiliyor. Sahip olduğu monokok şasisi el yapımı karbon fiberle sarılan bu araç sadece 1650 kilogram ağırlığında. 2020 Volkswagen Golf 1870 kilogram.

elation freedom

Bir Elation Freedom Ne Kadar Olacak?

400 ile 650 kilometre arasında değişen bir menzile sahip olacak olan bu hiper araba; havacılık sektöründe kullanılan derilere, kusursuz bir karbon fiber kaplamaya ve iç mekânı dolduracak değerli taşlara sahip. İki koltuklu olan bu araba, Freedom Iconic Collection adlı ICE destekli bir versiyona da sahip.750 beygirlik bir güç üreten 5,2 litrelik V10 motora sahip olan bu versiyonun ağırlığınınsa yaklaşık 1300 kilogram olması beklenirken fiyat olarak 2,3 milyon dolarlık bir fiyat etiketine sahip. Ayrıca elektrikli versiyonun fiyatı ise 2 milyon dolar olarak belirlenmiş.

İkinci El Otomobil Fiyatları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here