Red Bull RB17 Adrian Newey tarafından tasarlanacak. Performansı ile de F1 araçlarına benzer performansta olması bekleniyor.

Red Bull ve Aston Martin Ortaklığı

Daha önce Red Bull ve Aston Martin beraber 2022 Valkyrie model aracı tasarlamışlardı. Bu araçtan sonra iki şirket ortaklıklarını bitirmişti.

Bu ayrılmanın ardından Aston Martin kendi F1 takımını satın alırken, Red Bull ise kendi arabasını tasarlama yoluna gitti. RB17 tarafından hiper otomobil olacak ve 2025 yılında piyasa da olacak.

Şirket tarafından RB17 resmi olarak çıkacağını doğrulasa da çok ayrıntılı bilgi, çizim ve resim paylaşmadı.

Red Bull
Daha Önce Aston Martin -Red Bull Ortak Yapımı Araç

RB17 Motor Performans Detayları

Her ne kadar araç hakkında ayrıntı paylaşılmasa da bazı küçük detay bilgiler geldi. Bunlardan birisi motor hakkındaydı.

RB17 hibrit, 1100 beygir gücünde, çift turboşarjlı V8 bir motora sahip olacak.

Red Bull RB17 Hakkında Paylaşılan Diğer Detaylar

RB17 ilginç bir şekilde çift olarak, spor ve karbon fiber çanak şeklinde koltuklara sahip olacak. Red Bull Advanced Teknoloji tarafından İngiltere’nin Milton Keynes kentinde üret Burada aracın hem tasarımı hem de servis ve bakımını da gerçekleşecek.

RB17’yi satın alacak kişiler resmi sürüm paketinin yanı sıra efekt paketinin de sahibi olacak. Bunun yanı sıra bu hiper otomobili satın alacak kişiler takım simülatörlerine ve pist  erişim imkanına da sahip olacak.

Şirketin CEO’su olan Christina Horner ayrıca şu ifadelere yer verdi:

“RB17, markamızı  taşıyan bir otomobilin koleksiyonculara ilk kez sunulacak RB17, Formula 1 arabaları ile şampiyonluk kazanan arabaları geliştirmek ile ilgili bildiğimiz her şeyi çift koltuklu bir pist arabasında olağanüstü performans seviyeleri sunan bir pakette kullanıcılarına sunuyor.”

RB17 Fiyatı ve Sınırı

Şu anda duyurusu olan RB17 kullanıcılarına 2025 yılı itibari ile teslim edilmeye başlayacak. Bu aracın ayrıca sınırlı üretim olarak sadece 50 adet bir üretim sınırı olacak. Fiyatı ise şu an ki kurlara göre tam olarak 5 Milyon Sterlin olacak.

Sıfır KM Modellere Göz Atın

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here