Bugüne Kadar Üretilenlerin En İyisi: BMW E30

İsterseniz ona BMW E30 deyin, isterseniz de “Çakal Kasa” deyin, hiçbir söz onu anlatmaya yetmez. 1982’den 1994’e kadar üretilen ve belki de gelmiş geçmiş en efsane araba modeli olan BMW E30 hem performansıyla hem de vahşi tasarımıyla gönüllere taht kurmuş, özellikle eskiden, birçok kişinin rüyalarını süslemiş bir arabadır.

Dünyanın Her Yerinde Sevilen Bir Model

İlk olarak 1982 yılında BMW E21 3 serisinin yerini alan ikinci nesil BMW 3 serisidir. Üretimi 1994’e kadar devam etmiştir. Tasarımının bu kadar güzel olmasının en önemli sebeplerinden birisi o dönemin efsane tasarımcılarından olan Claus Luthe tasarım ekibinin başındaydı. 1978 yılında sert çizgilere sahip bir spor araba tasarlamak için kollarını sıvadı ve ortaya BMW E30’u çıkardı. Aracın en önemli özelliklerinden birisi hem güveni hem de performansı rahat bir şekilde verebilmesiydi. Üstelik tasarımı o kadar incelikli bir aerodinamik yapıya sahipti ki sürüklenme katsayısı yalnızca 0.36’ydı.

bmw e30 modifiyeli

BMW şirketi BMW E30’u sadece sedan olarak da üretmedi. 3 serisindeki tek kapılı coupe devrine devam da ettiler ve E30 Coupe’yi de çıkardılar. Ayrıca E30 cabrio, station wagon ve 4 kapılı sedan olarak da üretildi. Bu üretimler sayesinde birçok ülkede üne kavuşan bu araba özellikle ülkemizde ve Güney Afrika’da kült haline geldi. Türkiye’de E30 çakal kasa olarak kült bir araba haline gelirken, Güney Afrika’da ise “Gusheshe” olarak bilinir.

yarış arabası bmw e30

Bir Şehir Efsanesi: Modifiyeli BMW E30

E30 özellikle gençler arasında modifiye yapılmaya çok müsait bir arabadır. Sert hatlarına herkes kendince bir şeyler katabilir. Kendi ruhunu E30’a yansıtabilir. Çünkü E30 da ruhu olan bir arabadır.

Peki, günümüzde BMW E30 fiyatları ne kadar? Görece eski bir araç olduğu için hırpalamışları çok daha uygun fiyatlı olurken iyi bakılmış ve kilometresi düşük olanları çok pahalıya gidebilir. Bu sebeple fiyat aralığı çok geniştir. Siz de bir BMW E 30 sahibi olmak istiyorsanız, arabam.com üzerinden ikinci el BMW E30 ilanlarına bakabilir ve tam size göre bir arabayı gönül rahatlığıyla satın alabilirsiniz.

İkinci El Otomobil Fiyatları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here