“Bir sonraki Tesla” arayışı, yeni yatırımlar doğuruyor

Yatırımcılar tarafından hiç bitmeyen “bir sonraki Tesla” arayışı, yeni fikirleri doğuruyor. Bu arayış, özel amaçlı bir satın alma şirketi aracılığıyla halka açılmayı planlayan başka bir elektrikli araç start-up için başlangıç oldu. Bu sefer bir kaykay platformunda elektrikli minibüsler yapmayı planlayan Canoo isimli start-up söz konusu. Kaliforniya merkezli Canoo, gelecek yıl bir ara yalnızca abonelikli bir modelle müşterilere karavanlarını kiralamayı planlayor.

Canoo, halka açılıyor

Geçtiğimiz günlerde Canoo, Hennessy Capital Acquisition Corp IV adlı bir şirket ile birleşeceğini ve Nasdaq borsasında CNOO olarak listeleneceğini duyurdu. Canoo’nun işbirliği yaptığı SPAC’lar, potansiyel olarak arzu edilen bir şirketi satın almak ve onunla birleşmek için var olan halka açık paravan şirketlerdir. Bu süreçte, geleneksel bir halka arzla birlikte gelen planlama, yatırım turları ve zahmetli finansal açıklamalar olmadan bu ikinci şirketin kamuoyunu ele alır.

Görünüşe göre yepyeni bir otomobil üreticisini kurup çalıştırmak çok yüksek miktarlarda para gerektiriyor. Karlılık nihayet önümüzdeki yıllarda gelecek. Tesla’nın bu yılki çok yüksek hisse senedi fiyatını ve görünen finansal istikrarı, yatırımcılara fikir verdi. Dışarıda yatırım yapılmayı bekleyen çok güçlü elektrikli araç şirketleri olduğu ile ilgili fikirler oluşmasını sağladı.

Canoo, yüksek miktarlarda yatırımlar topluyor

Canoo, başlangıçta Evelozcity adı altında bir dizi eski Faraday Future yöneticisi tarafından 2017 yılında kurulmuştu. Şuan şirket, satın alma anlaşmasının bir parçası olarak özel yatırımlardan 300 milyon dolar daha toplayabildiğini doğruladı. Girişim, bu fonları, inşa edilecek yeni modüler araçlarının üretimine başlamak için kullanmayı planlıyor.

CEO Ulrich Kranz, şirketin ilk planlanan aracını “tekerlekler üzerinde çatı katı” olarak nitelendiriyor. Uzay gemisi benzeri insan taşıma araçlarının tipik günlük ulaşım araçlarınızdan çok bir “yaşam tarzı aracı” olduğunu yorumladı.

canoo

Araçlar abonelik ile kullanılacak

Bununla birlikte, Canoo sahiplik deneyimi, müşterilerin ödeme yaptıkları sürece kendi Canoo’larını alacakları bir abonelik modeline dayanmaktadır. Gelecekteki araçlar, son kilometre teslimatı veya Hyundai gibi diğer üreticilere dış kaynak kullanımı gibi daha ticari kullanım durumlarını hedefleyebilir.

İkinci El Karavan İlanlarımıza Buradan Göz Atabilirsiniz

4 YORUMLAR

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here