Rivian’da Yakında Büyük Bir Duyuru Var. Elektrikli araç şirketi Rivian, geçtiğimiz ay T. Rowe Price liderliğindeki bir başka önemli yatırımını daha açıkladı. Bunu, 2020’de ayrı bir yatırım turuna çıkardığı 2,5 milyar dolarlık ve daha önce Ford ve Amazon sayesinde sırasıyla 500 milyon dolar ve 700 milyon dolarlık yatırımlarla yılda yaklaşık 1,3 milyar dolarlık yatırımları izledi. Rivian 2019’un başından bu yana 8 milyar doların üzerinde tutara ulaştı. Ve şimdi bu yatırımcılar potansiyel olarak büyük getiri elde edecek gibi görünüyor.

Rivian, En Az 50 milyar Dolarlık Bir Kıymet İle Halka Açılmak İstiyor

Rivian’da Yakında Büyük Bir Duyuru ile geliyor. Bloomberg’e göre Rivian, en az 50 milyar dolarlık bir kıymet ile bu Eylül ayında halka açılmak istiyor. Sadece geçen ay Rivian’ın değeri 27.6 milyar dolardı.

Rivian ve bankacılar arasında hala aktif olarak görüşmeler devam ettiğinden, halka arz tarihi kesin olarak belirlenmemiştir ve muhtemelen 2022’yi bulabilir. Bu kıymet, Rivian’ı yılın en büyük halka arzlarından biri ve 2010’daki Tesla’dan bu yana önemli EV otomobil üreticisi listeleri ile eşit derecede önemli hale getirecektir. Bugün Tesla, yaklaşık 850 milyar dolarlık değeri ile dünyanın en değerli otomobil üreticisidir.

Rivian’ın 50 milyar dolarlık potansiyel halka arzı, Çinli Li Auto (1,26 milyar dolar) ve Xpeng Motors (1,5 milyar dolar) da dahil olmak üzere, geçtiğimiz yıl halka arz yapan diğer EV girişimlerininkini çok fazla üstüne çıkacak. Ohio merkezli Lordstown Motors, geçen Ekim ayında bir DiamondPeak Holdings Group, özel amaçlı bir satın alma şirketi veya SPAC ile bir birleşme anlaşmasının ardından halka açıldı.

SPAC’ın yaklaşımı, başlangıç ​​EV otomobil üreticileri için yaygın hale geldi. Çünkü genellikle uzun ve karmaşık olan geleneksel bir halka arz sürecinden kaçınılıyor. SPAC anlaşması sadece bir şirketle yapılır. Ve değeri önceden bilinir. Rivian’ın SPAC ile anlaşması pek olası değil çünkü buna gerek yok. Düzenli bir halka arz için yeterli mali güce sahip.

Bu gerçekleşmeden önce, Rivian R1T ve R1S’nin teslimatları Haziran ayında başlayacak. Sırasıyla 75.000 $ ve 77.500 $ olarak fiyatlandırılan Launch Edition’ların satılması sadece bir hafta sürdü. Geçen hafta Rivian tarafından inşa edilen 100.000 Amazon panelvan ilk Los Angeles’ta teslimatlara başladı.

İkinci El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here