Tesla Rakiplerine Pil Tedarik Etmek İstiyor!

0
1574

Tesla rakiplerine pil tedarik etmek istiyor. İnsanlar genellikle Tesla’yı bir otomobil üreticisi olarak düşünür. Ancak şirket, araç üretmekten çok daha fazlasını yapıyor. Şirket ayrıca güneş çatı kiremitleri de üretiyor ve son zamanlarda enerji sağlayıcısı olarak lisans almak için başvurduğu haberlerde yer aldı. Bu nedenle, Tesla’nın pil üretim endüstrisine şimdi olduğundan çok daha büyük bir ölçekte girmek istemesi şaşırtıcı olmamalı. Ancak, insanları şaşırtabilecek şey, bundan daha fazlasını nasıl yapmayı planladığıdır.

Tesla Rakiplerine Pil Tedarik Etmek İstiyor

Tesla’nın pil üretimi için çok daha büyük ve kapsamlı planları var. Bu planlar üretime ek olarak rakiplere pil tedarik etmeyi içeriyor. Teslarati, Alman otomobil üreticilerinin pil teknolojisinde Tesla’nın önde olduğunu kabul etti. Ve aradaki çok yıllık boşluğu kapatmaya çalıştığını iddia eden bir makaleyi tweetledi. Şaşırtıcı bir şekilde, Tesla’nın kurucu ortağı ve CEO’su Elon Musk, “Tesla, yazılım lisanslamaya, güç aktarma organları üretiminde ve pil teknolojisinde ürünlerini rakip firmalarına tedarik etmeye açık. Sadece sürdürülebilir enerjiyi hızlandırmaya çalışıyoruz, amaç rakipleri ezmek değil!” açıklamasını ekledi.

Tesla Neden Sektördeki Rakiplerine Pil Tedarik Etmek İstiyor?

Pek çoğu, bir şirket neden rakiplerine yardım etmek için bir şey yapsın diye sorabilir. Rakiplere yardım etme haberi o kadar da şok edici olmamalı. Elon Musk, başından beri dünyanın sürdürülebilir teknolojiler bulmasına yardımcı olma misyonunu üstlendi. Amacı Teslakind’i değil, insanlığı hedef alıyor. Hatta şirketin tüm patentlerini açık kaynaklı hale getirecek kadar ileri gitti. Ardından 60 Dakika haber televizyon programında verdiği bir röportajda bunu dünyaya ilan etti. Aşağıdaki tweete bakın.

Her nasılsa, Tesla hissedarları açık kaynaklı patentler ve rakiplerle teknoloji paylaşımı konusunda sorun yaşıyor. Bu, mevcut hisse fiyatlarının şirketi dünyanın en değerli otomobil üreticilerinden biri haline getirmesi nedeniyle kanıtlanabilir. Ayrıca, kimse faul olmuş gibi görünmüyor.

Bu Tesla’nın Pil Teknolojisini İlk Kez Paylaşması Değil

Gerçekten de Tesla, geçmişte sınırlı sayıda Rav4 modeli için Toyota ile ortaklık kurmuştu. Şirket ayrıca 2008’de ünlü Alman markası Mercedes ile bir anlaşma yapmıştı. Yani bu fikir yeni değil.

Tesla Rakiplerine Pil Tedarik Etmek İstiyor

Ancak işler göründüğü gibi değildir. Daha önceki günlerde Tesla, ticari sırları aktaracak pozisyonda olan çalışanları çaldığı iddiasıyla başka bir elektrikli araç üreticisi olan Rivian’ın peşine düştü. Tesla’nın patentleri gerçekten açık kaynaklıysa, otomobil üreticisi davayı nasıl haklı çıkarabilir? Bu ironinin biraz süzülmesine izin verin.

Elektrikli Otomobil Pilleri Hiç Ucuz Değil

Sonuç olarak, pil teknolojisi ucuz değil. Ancak gerçek şu ki Elon Musk, şirketini çalıştırmanın yollarını buldu. Diğer üreticiler Tesla’nın öğrendiklerini yakalamak istiyor. Bu arada, California’da bulunan üretici, teknolojiyi kendi başına öğrenmek istemeyen şirketler için elektrikli akü güç aktarma organları tedarikçisi olma konusunda büyük bir fırsata sahip. Bu, yeterli sayıda otomobil üreticisi talip olursa Tesla için kazançlı olabilecek bir tedarikçi işi.

Tesla Rakiplerine Pil Tedarik Etmek İstiyor

Hiçbir yerde Tesla’nın sadece bir otomotiv üreticisi olduğu yazmıyor. İsterse otomotiv sanayi tedarikçisi de olabilir. Pil teknolojisini paylaşmak, dünyayı elektrifikasyonla ileriye taşımanın yalnızca ilk adımı olabilir. Şirket, herkesin arayıp aracı için sipariş verebileceği bir elektrikli güç aktarma organı üreticisi olursa ne olur? Dallanma mümkündür.

Tesla, 2021 Rivian R1T ile Sıkı Rekabet Edecek

Yeni Rivian R1T şimdiden manşetlere taşındı ve hızla kamyon ve elektrikli araç hayranları için olmazsa olmaz hale geliyor. Rivian on yıldan fazla bir süredir piyasada, ancak şu anda kamyon ve SUV filoları yolda. Cox Automotive ve Amazon gibi büyük oyunculardan sağlanan 1 milyar doların üzerinde fonla Rivian, otomotiv dünyasını kasıp kavurmaya çalışıyor.

Çarpıcı, benzersiz bir görünüm

Bir Rivian aracını (özellikle Rivian R1T’yi) yoldaki herhangi bir şeyle karıştırmak imkansızdır. Marka bilinirliği ve model kimliği Rivian için sorun olmayacak. Rivian R1T’nin farları bir AC elektrik prizine benziyor. Ayrıca onlara bakan herkese bunun bir elektrikli araç olduğunu hatırlatıyor. R1T, 217 inç uzunluğunda ve 80 inç genişliğinden biraz kısa. Tesla’nın meşhur ettiği araçlar gibi, Rivian R1T de “kaputun altında” muazzam miktarda güce sahip.

 

 

Tesla ve Rivian’ın geleceği

Rivian R1T, hattan çıktığı ilk günden itibaren her Tesla satışını çalacak mı? Tabii ki değil. Musk ve Tesla, fanatik bir hayran kitlesi oluşturmak ve ara sıra teslim tarihi geçmiş olsa bile kaliteli araçlar üretmek için çok uzun zaman harcadılar. Tesla, her modele benzersiz, farklı bir dönüş yapar. Elektrikli araçlar söz konusu olduğunda, Tesla pazardaki bir numaralı isimdir. Diğer üreticilerin popüler hibrit ve plug-in araçlarının dışında Tesla, sektöre hakimdir.

İkinci El Elektrikli Araba İlanları

Tesla Elon Musk’ın Söz Verdiği Gibi Teksas’a Taşınıyor

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here