Uydudan Elektrikli Araç Şarj Etmek: Elon Musk’ın Yeni Çılgın Projesi

0
1115
Uydudan Elektrikli Araç Şarj Etmek: Elon Musk'ın Yeni Çılgın Projesi

Elektrikli araçlar her geçen gün hayatımızda daha çok yer kaplıyor. Hal böyle olunca elektrikli araç şarj etme konusunda da her gün yeni adımlar atılıyor. Tabii her sektörde yıkıcı teknolojik yenilikler yapan Elon Musk’ın bu konuda da bazı girişimleri mevcut. Tesla ile sektörde oldukça etkili bir yer kaplayan Elon Musk daha fazlasını istiyor. Öyle ki Starlink uydu internet ağını henüz ortaya çıkarmışken bunu elektrikli araçlarla entegre etmek istiyor. Tesla’nın çılgın CEO’su geçtiğimiz günlerde, elektrikli arabaların uydudan şarj edilebileceğini duyurarak netleştirdi. Başka bir deyişle yakında dünyanın herhangi bir yerinden yakıt tasarrufu yapmak mümkün olacağını anlattı. Çünkü uzay hepimize aynı mesafede.

elon musk

Uzayda üretilen elektriği dünyaya ithal etme fikri kesinlikle yenilikçi. Ancak pratiğe dökülmesi ne kadar başarılı olacak sorusu akıllarda beliriyor. Fikir daha önce başkalarının aklına gelmiş olabilir. Ancak hayata geçirmesi pek çok alanda olduğu gibi Elon Musk’a kalmış görünüyor. Böylesi karmaşık bir projeye girişmek gerçekten de hırslı bir iş adamı olmayı gerektiriyor olabilir. Elektrikli araç şarj sistemi Tesla ve Starlink’in işbirliği ile gerçekleşecek. Böylece ortaya bir uydu şarj sistemi çıkacak. “Starla” olarak adlandırılan bu yeni proje, teknik olarak Starlink’in teknolojileri ile çalışacak. Starlink halihazırda şu an sadece uydu üzerinden internet erişimi sağlıyor.

 

Uydudan Elektrikli Araç Şarj Etmek: Elon Musk'ın Yeni Çılgın Projesi

Bir Çanak ve Bir Duvar Kutusu ile Elektrikli Araç Şarj Sistemi

Kağıt üzerinde fikir oldukça basit. Uydular fotovoltaik enerji üretecekler. Sonrasında da bu enerjinin dünyadaki elektrikli araçlara aktarılmasını sağlayacaklar. Bu teknolojiden faydalanmak için tek yapılması gerek aracı doldurmak için çanağı belirli bir Starla duvar kutusuna bağlamak. Üstelik bu kutu taşınabilen herhangi bir çantaya sığacak büyüklükte. Bu nedenle, çölün ortasında bile kullanmak mümkün. Bozulma söz konusu olmadan dünyanın herhangi bir yerine seyahat etmek oldukça kolay olacağa benziyor.

Starla kiti Avrupa’da 4.500 Euro fiyatla pazarda olacak. Buna ek olarak, 2.000 kWh’lik 200 Euro değerinde aylık abonelikler olması planlanıyor. Sonrasında da her ekstra kilovat-saat için 5 Euro ücret alınacak. Starla, elektrikli araç şarj hizmetini 2023 yazı bitmeden uygulamaya geçirmeyi planlıyor.

2. El Elektrikli Araç Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here