Tesla Otomobillerine Steam Desteği Geliyor

0
855
Tesla Otomobillerine Steam Desteği

Tesla otomobillerine Steam desteği geliyor. Dünyanın en büyük oyun platformlarından birisi olan Steam yakında Tesla otomobillerinde de mevcut olacak. Tesla’nın CEO’su Elon Musk, şirketin otomobillerde Steam entegrasyonuna dair önemli ilerlemeler kaydettiğini söyledi. ABD merkezli otomobil üreticisi Tesla, otomobillerinde özellikle oyun içi eğlence sistemine büyük önem göstermekte. Otomobiller, şu anda Cuphead, Sonic the Hedgehog 1 ve Tesla Arcade’de bulunan diğer oyunları çalıştırabiliyor. Fakat Steam eklentisinin de gelmesi ile birlikte oyun listesi önemli ölçüde genişleyecek.

Sınırsız Oyun Zevki İçin Tesla Otomobillerine Steam Desteği Geliyor

Geçen yıl Musk , AMD işlemci ve AMD RDNA 2 desteğine sahip Tesla Model X ve S bilgisayarları için Cyberpunk 2077 ve Witcher 3 desteği sözü vermişti. Bu yılın başlarında ise Tesla’nın CEO’su Elon Musk, Steam’daki oyunların Tesla otomobillerinde oynanabilmesi için çalışmalara başladıklarını açıklamıştı. Geçtiğimiz günlerde ise Musk, bu konuda yeni bir açıklama daha yaptı. Buna göre Musk, Tesla’nın Steam entegrasyonu konusunda ilerleme kaydettiğini söyledi. Sonuç olarak ise önümüzdeki ay Tesla otomobillerinde Steam entegrasyonuna dair bir demo görülebileceğini açıkladı. Bu kapsamda, Steam’in Tesla için özel bir sürümü geliştirilecek. Bunun sonucunda ise araç içi ekranlardan Steam oyunları indirilecek ve oynanabilecek.

Tesla Oyun Konsolu

Musk İçin Eğlence Sistemi Büyük Önem Arz Etmekte

Tesla’nın CEO’su Elon Musk, özellikle otonom sürüş aktif olduğunda ve araçların kendi kendilerini kullanmaya başladıkları dönemde araç içi eğlence sisteminin büyük bir önem taşıdığını düşünmekte. Bu bağlamda Tesla, Seattle merkezli Tesla Arcade platformunda çalışan bir yazılım mühendisleri ekibine sahip. Ayrıca şirket, Austin’de de benzer bir bölüm kuruyor. Diğer yandan ise üretici şirket, oyunları Tesla Arcade’ye taşımak için bir dizi video oyun stüdyosu ile ortaklık kurmuş durumda.

 Yenilenen Modellerin En Önemli Özelliği Oyun Bilgisayarları

Tesla, daha önceden yenilenen Model S ve Model X’in tanıtımlarını gerçekleştirmişti. Bu tanıtımlarda ise şirket, yenilenen araçlara entegre edilen oyun bilgisayarlarının oldukça güçlü olduğunu açıklamıştı. Tesla’nın yenilenen araçlarında kullandığı yeni oyun bilgisayar sistemleri 10 teraflops işlem gücüne sahipler. Şirket ise bilgisayarların bu özellikleri ile en yeni konsollarla boy ölçüşebilecek kapasiteye sahip olduklarını belirtti.

Tüm Tesla Modellerini İnceleyin⇒

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here