Elon Musk, Tesla şirketindeki CEO görevinden alınma tehlikesi ile karşı karşıya. Amerikan elektrikli otomobil üreticisi Tesla’nın CEO’su Musk, daha önceden Tesla hisselerini satmayacağına dair bir açıklama yapmıştı. Fakat Musk, geçtiğimiz hafta tam 22 milyon dolar değerinde hisse satışı gerçekleştirdi. İş adamı bu satışlardan ise tam 3.58 milyon dolar para kazandı. Fakat bu davranış, şirketin en büyük hissedarlarından Leo Koguan’ı kızdırmış olabilir. Leo Koguan, Tesla’da üçüncü büyük hisseye sahip kişi ve 3.6 milyar dolar değerinde hissenin sahibi. Elon Musk’ın yaptığı bu satış ise Leo Koguan’a göre iş adamının Tesla şirketinden vazgeçtiğinin bir göstergesi. Bu sebepten Koguan, şirketin CEO’sunun değiştirilmesi gerektiğini düşünüyor. Konu ile ilgili tüm detayları ise siz değerli okuyucularımız için derledik.

Elon Musk CEO Görevinden Alınmalı ve Yerine Başkası Getirilmeli

Evet başlığı doğru okudunuz. Elon Musk özellikle son aylarda Twitter şirketini satın alması ile çok göz önüne gelmişti. Oldukça çalkantılı bir dönem yaşayan Musk, geçtiğimiz hafta da Tesla’nın yüksek değerli hisselerini sattı. Bunun ardından ise artık Musk’ın Tesla’nın CEO’su olarak durmaması gerektiği düşüncesi ortaya çıktı. Bu düşüncenin asıl mimarı ise Leo Koguan. Aslında, geçtiğimiz dönemlerde Elon Musk hakkında oldukça güzel yorumlarda bulunan bir kişiydi. O kadar ki Leo Koguan’ı Elon Musk’ın fanı olarak nitelendirenler bile mevcuttu. Fakat artık bu durum değişti.

Elon Musk CEO ve Leo Koguan

Elon Musk’ın geçen hafta gerçekleştirdiği bu kadar yüksek hisse satışının sebebi olarak ise farklı söylentiler mevcut. Bunların başında da tabi ki Twitter geliyor. Geçtiğimiz haftalarda Twitter’ı satın alan iş adamının, bu mecrayı idare etmesi için maddi kaynağa ihtiyacı olduğu söyleniyor. Tesla’nın hisselerini de bu sebepten sattığını iddia ediyorlar. Diğer yandan ise Musk için işler sadece Tesla ayağında değil Twitter ayağında da pek iyi gitmiyor. İş insanı platformu satın aldığından bu yana General Motors, Volkswagen, Audi gibi şirketler sosyal mecradaki ücretli reklamlarını durdurmuştu. Umuyoruz ki bir an önce bu durum değişir ve Elon Musk için raylar yerine oturur.

Satılık Tüm Tesla Modellerini İnceleyin

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here