Alman otomobil üreticisi Volkswagen, 2023 yılı için bazı açıklamalar yaptı. Şirketin Mali İşler Direktörü Arno Antlitz bu açıklamaları gerçekleştirdi. Bu bağlamda Antlitz, şu anda enflasyon ve kötü ekonomik durum sebebiyle azalan talebin maalesef 2023 yılında da devam edeceğini bildirdi. Ayrıca Antlitz, yükselen hammadde ve enerji fiyatlarının otomotiv sektörünü de etkilediğini belirtti. Volkswagen gibi şirketlerin ise verimliliğini yüksek tutması için maliyetlerini azaltması gerektiğini bildirdi. Açıklamalar ile ilgili tüm detayları ise siz değerli okuyucularımız için derledik.

Volkswagen 2023 Yılında da Büyük Bir Değişim Beklemiyor

Volkswagen Mali İşler Direktörü Arno Antlitz şirket adına 2023 yılı için önemli açıklamalar yaptı. Antlitz, otomotiv sektörünün 2023 yılında da büyümeye devam etmesini beklediğini açıkladı. Fakat Antlitz’e göre bu büyüme tek haneli olacak. Bunun için ise “küçük bir büyüme bekliyoruz.” ifadelerini kullandı. Ayrıca hepimizin bildiği üzere bu yıl devam eden yarı iletken krizi ve çip maliyetlerinin artması otomobil fiyatlarının artmasına neden olmuştu. Bu konuda Antlitz, VW’nin 2023’ün ilk yarısına kadar sipariş defterinde büyük doluluğa sahip olduğunu belirtti. Diğer yandan ise bu yıl VAG (VW) şirketinde oluşan yazılım krizi nedeniyle birçok Audi ve Porsche modelinin lansmanı ertelenmişti. Ek olarak ise şirketi CEO’su Herbertt Diess istifa etmiş yerine Oliver Blume geçmişti. VW’nin Cariad yazılım biriminde gerçekleşen sorunlar da olaya dahil olunca birçok elektrikli modelin çıkış tarihi de ertelenmek zorunda kalmıştı.

Volkswagen 2023 Yılı Açıklamaları - VW Golf R 20. yıl

Şirketin yeni CEO’su Oliver Blume ise Herbert Diess’in bazı planlarını yeniden değerlendirmeye aldı. Buna göre ise bu planların revize edilip edilmeyeceğine karar verecek. Çünkü VW, diğer elektrikli araç üreticileri gibi özellikle Çin pazarında verdiği mücadelede zorlanmakta. Bunun nedeni olarak ise yerel üreticilerin Avrupalılara kıyasla çok daha ucuz ve teknolojik olması gösteriliyor. Bu bağlamda da yeni CEO planları kontrol ederek bir gelişme kaydetmeyi ümit ediyor.

Satılık Tüm Volkswagen Modellerini İnceleyin⇒

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here