Jeff Bezos Uzaya Gitmeden Önce 2021 Rivian R1S Kullandı

0
2343
Jeff Bezos, uzaya gitmeden önce 2021 Rivian R1S kullandı. Bir roket gemisine giderken stil ve profil oluşturmak en mantıklısı, bu yüzden Jeff Bezos bir Rivian R1S aldı. Blue Origin, gösteriyi bir roket olarak ele aldı, ancak 2021 Rivian R1S, şık ve tamamen elektrikli bir SUV olarak da dikkati hak ediyor.

Jeff Bezos Blue Origin Lansmanına Rivian R1S İle Gitti

Yerdeki o havalı SUV da neyin nesi? Pekala, Blue Origin roketinin fırlatılması için buralardaysanız, o zaman fütüristik 2021 Rivian R1S SUV’a göz atmış olabilirsiniz.

Amazon’un kurucusu Jeff Bezos ve geleceğin astronotlarından oluşan bir ekip uzayın sınırına gitti. Uzay ekibindeki Jeff Bezos ve diğerleri fırlatma rampasına ise tamamen elektrikli Rivian R1S ile ulaştı. Rivian bilindiği üzere bir elektrikli otomobil markasıdır. Bezos’un bu tercih sebebi ile Rivian da ön plana çıktı. Ayrıca bilinmeyen bir bilgi daha ekleyelim. Amazon, 700 milyon dolarlık hissesi ile Rivian’ın en büyük yatırımcılarından biridir.

Amazon, Prime teslimat hizmeti ve nakliye ihtiyaçlarını karşılamak için Rivian ile anlaştı. Dünyanın en hızlı teslimat sağlayan üreticilerinden Amazon 100.000’den fazla Rivian aracı sipariş etti. Bu alanda çalışacak birkaç araç çoktan sokaklara çıktı. Hız ve ürün teslimat kalitesi konusunda markaya yardımcı oluyor. Ancak 100.000’den fazla verilen siparişin geri kalanı 2030’a kadar tamamlanacak.Jeff Bezos Uzaya Gitmeden Önce 2021 Rivian R1S Kullandı

Bir sözcü, Rivian’ın lansman günü ulaşımına yardımcı olmak için Blue Origin ekibine birkaç üretim öncesi R1S kamyoneti ödünç verdiğini paylaştı. Bu araçlar uzaya gitmemiş olsalar da hala bu dünyaya ait değillermiş gibi görünüyorlar. Amazon ortaklığında Rivian’ın teknolojisi, tasarımı ve kalitesi oldukça yeni ve gelişmiş.

2021 Model Rivian R1S Elektrikli Aracı

2021 Rivian R1S, şu anda mevcut olan diğer üç sıralı elektrikli SUV olduğu için Tesla Model X’i ele geçirmeye çalışan bir elektrikli araç konumundadır. Model X’in MSRP’si 79.990 dolar iken, 2021 Model Rivian R1S arabasının 70.000 dolardan başlaması bekleniyor.

Tesla Model X gibi, R1S’in de doğrudan müşterilere satışı başlanacak. Rivian, bir servis merkezi ve mağaza ağı kurarak Tesla’nın ayak izlerini takip ediyor. Taklit, en iyi iltifat şeklidir, değil mi? Bakalım Tesla, Rivian ve izini takip eden diğer elektrikli araç markalarını nasıl değerlendirecek. Benim Tahminime göre Tesla öncülük etmekten ve bu alanda en önde bulunmaktan oldukça memnun.

Her neyse, R1S, 2021 Rivian R1T kamyonet kardeşi ile oldukça büyük benzerlikler barındırıyor. Modelin en küçük 105 kWh pil takımı, 402 hp ve 560 Nm torkun birleşik çıktısını sunar. Ayrıca bu pil takımı ile Rivian R1S tam şarj ile 386 km menzil sağlar.

Modelde sunulan 135 kWh pil takımı orta seviye bir seçenektir. Bununla birlikte 500 km menzil ile inanılmaz 753 hp ve 1120 Nm tork üretir. Bu performans değerleri oldukça iyidir ve çoğu elektrikli araca göre iyi seviyede sürüş konforu sağlar. En büyük 180 kWh pil paketinin performans özellikleri henüz açıklanmadı. Ancak 660 km gibi muhteşem bir menzile sahip olması bekleniyor.

R1S, sadece 3 saniyede 0’dan 96.5 km hıza çıkar. Ayrıca R1S 816 kg’a kadar yük taşıyama kapasitesine sahiptir. Modelin yerden yüksekliği 36,83 cm’dir (14,5 inç). Ayrıca şaşırtıcı bir ek seçenek de sunar. Bu çekmeceli mutfaklı bir karavan ve isteğe bağlı 12V buzdolabı da vardır.

Jeff Bezos Uzaya Gitmeden Önce 2021 Rivian R1S Kullandı

Rivian R1S’in İç Tasarımı Nasıldır?

2021 Rivian R1S, tabiki de Blue Origin Rocket ile aynı iç mekana sahip değildir. Ancak yine de Jeff Bezos’u etkileyecek kadar lüks. Birinci sınıf deri ve lüks ahşap kaplama ile çağdaş bir tarza sahiptir.

3.65 metrelik bir ön bagaj ve geniş bir arka kargo alanı mevcuttur. Ayrıca bölünmüş bir bagaj kapağı ve geniş bir üçüncü sıraya sahiptir. Büyük boyutlu bir dijital gösterge ekranı iç mekanda sizi karşılar. Ayrıca yatay olarak yönlendirilmiş bilgi-eğlence sistemine kolayca erişebilirsiniz.

Bilgi-eğlence sistemi özellikleri henüz piyasaya sürülmedi. Ancak Apple CarPlay, Android Wireless, yerleşik bir Wi-Fi etkin noktası ve kablosuz telefon şarjı beklemek güvenlidir. Standart güvenlik özellikleri arasında otomatik acil frenleme, şeritten ayrılma uyarısı ve uyarlanabilir hız sabitleyici bulunur.

Rivian R1S Fırlatma Sürümü 75.000 $ civarında başlar. Müşteri teslimatları bu sonbaharda teslim edilecektir. Ancak Adventure Trim gibi diğer donanımlar 2022’de piyasada olacak. Bu elektrikli canavarın performansını görmek için sabırsızlanıyoruz!

İkinci El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here