Rivian R1S Elektrikli SUV: Özellikler, ürün yelpazesi ve daha fazlası. R1T kamyonla birlikte piyasaya sürülen son derece şık Rivian R1S, çok çekici ve yetenekli bir elektrikli SUV. Araçta gerçek 7 koltuklu yol ve arazi özellikli SUV kategorisine giren bir elektrik teklifi var ve bize Rivian R1S şeklinde geliyor. Tamam, belki de henüz piyasada değil, ama görünüşe göre Rivian hem elektrikli bir kamyoneti hem de tamamen off-road özellikli bir elektrikli SUV’yi piyasaya süren ilk şirket olabilir. Tesla Model X daha çok bir on-roader tarzında ve bir off-roader’dan daha iyi.

İç Mekan Oturma Alanı

5 veya 7 kişilik konfigürasyonlarda sunulan R1S, bir aile taşıma aracı veya daha fazlasıdır. Ayrıca bir kargo taşıyıcısı olarak donatılabilir. Beş veya yedi koltuklu sipariş verme esnekliği, R1S’ye olan talebi gerçekten artıracak.

Rivian R1S Elektrikli SUV: Özellikler, Ürün Yelpazesi...

Pil Paketi Boyutları

R1T kamyon kardeşi gibi, R1S SUV da üç akü paketi seçeneğiyle geliyor. Bunlar;

105 kWh
135 kWh
180 kWh

Rivian R1S Elektrikli SUV: Özellikler, Ürün Yelpazesi...

Menzil Özellikleri

Elektrikli menzil, R1T kamyondan bile daha etkileyici. En büyük pil paketiyle birlikte 660 kilometreden fazla menzil sunar. En küçük paketiyle ise 386 kilometrenin üzerinde elektrikli sürüş keyfi sunar. Bu tür bir menzil, Model X’in biraz daha fazla pil kapasitesine ihtiyaç duyduğunu gösteriyor.

Rivian R1S Elektrikli SUV: Özellikler, Ürün Yelpazesi...

Verim

Tüm versiyonlar için en yüksek hız 201 KMH’de listelenmiştir. Rivian R1S’in 0’dan 96.5 kmh’a çıkması ise paket boyutuna ve motor çıkışına bağlı olarak değişir. En hızlı R1S sadece 3,2 saniyede 96.5 kmh’a ulaşırken, en yavaş R1S 4,9 saniyede aynı hız değerine çıkabiliyor.

Rivian R1S Elektrikli SUV: Özellikler, Ürün Yelpazesi...

Çekme, Yük ve Off-Road Kabiliyeti

Aşağıdaki özelliklerde göreceğiniz gibi, R1S oldukça ağır bir yük taşıyabilir ve ayrıca çekilebilir. Aynı zamanda, giriş ve çıkış açılarının yanı sıra yerden yüksekliği oldukça kullanıma uygun tasarlanmıştır. Ayrıca su geçiş derinliğinin kaba malzeme için fazlasıyla yeterli olması nedeniyle off-road için kurulmuştur.

Üretim ve Pazar Lansmanı

R1T kamyonu ilk olarak 2020’de piyasaya çıkıyor, ardından 2021’de R1S geliyor. Rivian teklifleri için zaman çerçevesi şu anda biraz açık. Ayrıca belirtilen ve tanıtılan ürünlerin üretimine yavaş yavaş başlanmıştır ve üretim yerleri güvenlidir.Rivian R1S Elektrikli SUV: Özellikler, Ürün Yelpazesi...

R1T kamyon ve R1S SUV’nin ardından Rivian, başka birçok teklifin de geliştirme aşamasında olduğunu söylüyor.

Rivian İlk Elektrikli SUV Araçlarını Piyasaya Sürüyor

Rivian Kurucusu ve CEO’su RJ Scaringe “Rivian’ı pikap ve SUV segmentlerini yeniden tasarlayan iki araçla piyasaya sürüyoruz” dedi. Scaringe ayrıca “Rivian’ı dünyanın halihazırda sahip olmadığı ürünleri sunmak için ortaya çıkaracağız. Teknoloji ve inovasyonun uygulanması yoluyla beklentileri yeniden tanımlamak için başlattım” sözlerini ekledi. Rivian Kurucusu ve CEO’su, “Temiz bir sayfa ile başlayarak, aktif müşteriler için ideal aracı sunmak için teknolojiyi geliştirmek için yıllarımızı harcadık.

Rivian R1S Elektrikli SUV: Özellikler, Ürün Yelpazesi...

Bu, ister yoldaki ister arazideki herhangi bir yüzeyde harika sürüş dinamiklerine sahip olmak olsun. İster sörf tahtası ister olta olsun her türlü ekipmanı kolayca saklamak için kargo çözümleri sunuyoruz. Ve en önemlisi, tek bir şarjla uzun mesafeler kat edebilmek anlamına gelir. Rivian, araçlarını her tasarım ve mühendislik kararının merkezinde yer alan maceracılarla birlikte baştan sona geliştirdi.

Rivian’ın Kaykay Platformu

R1T ve R1S’nin temeli, pil takımını, tahrik ünitelerini, süspansiyonu, frenlemeyi ve termal sistemi tekerlek yüksekliğinin altında verimli bir şekilde paketler. Yolcular ve teçhizatları için yukarıdaki paketleme alanını sağlayan Rivian’ın kaykay platformudur.

Paketleme avantajlarının ötesinde, bu mimari, aracın çevikliğini ve dengesini destekleyen düşük bir ağırlık merkezi sunar. Bu atalet avantajlarına ek olarak, önde eşit olmayan uzunlukta çift salıncaklı süspansiyon mevcuttur. Arkada ise çok bağlantılı süspansiyon içeren sofistike bir süspansiyon mimarisi vardır. Süspansiyon, dinamik yuvarlanma kontrolü ve uyarlanabilir amortisörlerin yanı sıra, sürüş yüksekliği ayarlanabilir havalı süspansiyona sahiptir. Bu, süspansiyonun otoyol konforu, yol performansı veya arazi kabiliyeti olsun her koşula göre ayarlanmasını sağlar.

Rivian’ın dört motorlu sistemi, her bir tekerleğe 147kW ve hassas tork kontrolü sağlar. Ayrıca yüksek hızlı virajlardan düşük hızlı kaya sürünmeye kadar her durumda aktif tork vektörü ve maksimum performans sağlar. Tekerlek başına 3.500 Nm topraklanmış tork (tam araç için 14.000 Nm tork) ile R1T ve R1S, 3 saniyede 96.5 km/saate ve 7 saniyeden kısa sürede 161 km/saat hıza ulaşabilir.

Mühendislik ve Programlar İcra Direktörü Mark Vinnels, “Dört motorlu düzenimizin güzelliği ve zarafeti sadece kaba güçle ilgili değil. Bu mimari, hem yolda hem de arazide dinamik açıdan tamamen oyunun kurallarını değiştiren her tekerlekte son derece hassas kontrol ile anlık tork sağlıyor” dedi.

İkinci El Elektrikli Araba İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here