Amazon ve Rivian Ortaklığından Doğan Elektrikli Prototip! 

Amerikan e-ticaret devi Amazon, geliştirdiği teknolojilerle yaşamı kolaylaştırmaya devam ediyor. Sadece sanal teknolojiler geliştirmekle yetinmeyen marka, otomotiv alanında da çeşitli inovasyonlar yapıyor. Son olarak Amerikan elektrikli araç üreticisi Rivian ile geliştirdiği panelvan prototipi ise geleceğin lojistiğini belirleyecek bir teknoloji olarak öne çıkıyor. Ortak geliştirilen prototip, 2021 yılında Amerika’da teslimat yapmaya başlayacak 3 modelden biri.

Amazon ‘un Yeni Teslimat Yardımcısı

Amazon’un siparişi üzerine Rivian tarafından geliştirilen panelvan, Amazon’un dijital asistanı Alexa entegrasyonu ile beraber gelecek. Ayrıca içerisinde teslimat optimizasyonunu barındıran bir yazılım da mevcut olacak. Geliştirilen model güvenlik amacıyla birden fazla kamerayla donatılacak ve bu kameralar sayesinde 360 derecelik bir görüntü sunacak.

panelvan

2021’de Teslimata Başlayacak!

Geliştirilen prototip panelvanın 2021 yılında teslimata başlamak için hazır olacağı söyleniyor. Amazon, 2030 yılına kadar 100.000 adet Rivian panelvanı bünyesine katarak Amerika genelinde teslimat yapmayı hedefliyor.

Sürücülerden Aldığı Bilgileri Kaydediyor

Üretilen prototip şu sıralarda, Amazon sürücülerinin sürüş bilgilerini kaydederek nasıl kolay çalışabileceğini öğreniyor. Aldığı geri bildirimler sayesinde pratik kullanılabilir bir araç olması amaçlanıyor

amazon interior van

Sürücü Dostu Panelvan

Amazon ürettiği model ile sürücülerinin işini hafifletmeyi amaçlıyor. Bunu yaparken de sürüş güvenliğini ön planda tutuyor. Alexa’nın sesli komut sistemi ile çalışabilen model, sürücünün dikkatini sadece yola vermesine imkan verirken, 360 derecelik görüş açısına sahip kameralar araç sürücüsüne kör noktalar konusunda büyük yardımda bulunuyor. Geliştirilen elektrikli modelin kabininde ve kasasında sunduğu geniş alan ile de rahat bir çalışma ortamı oluşturulmuş.

amazon van

Amazon Karbon Salınımı Konusunda Hassas!

Rivian tarafından geliştirilen %100 elektrikli motora sahip model, 150 mil’lik bir menzile sahip. Amazon teslimatta kullandığı araçların tamamını elektrikli motorlu araçlar ile değiştirmeyi hedefliyor. Bu da markaya ait, ”2040 yılına kadar sıfır karbon salınımı” mottosunun bir parçası olarak öne çıkıyor. Amerikan e-ticaret devine ait siparişlerin teslimatında, içten yanmalı motorlu araçlar yerine elektrikli motorlu araçların kullanılması hava kirliliği ile olan savaş için büyük bir adım olacak gibi gözüküyor.

Kaynak

İkinci el ticari araç ilanları

Amazon Otomotiv Sektörüne Göz Kırptı!

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here