BMW Yeni Nesil Pil Üretimi için Kolları Sıvadı

0
666

BMW yeni nesil pil üretimi için düğmeye bastı. Alman otomobil üreticisi son yıllarda artan elektrikli araç furyasında konumunu sağlamlaştırmak istiyor. Şirket, önümüzdeki 10 yıl içerisinde üreteceği elektrikli araçlar için çalışmalarına başladı. BMW, Neue Klasse ismini aslında 1962-1977 arasında ürettiği bir coupe serisine vermişti. Fakat bu isim şimdi tekrardan elektrikli araçlar için canlandırıldı. Bir platform olacak olan Neue Klasse, elektrikli araçları teknolojik ve mimari açıdan destekleyecek. Bu kapsamda yeni nesil BMW pilleri de bu platformun bir parçası olacak. Detayları siz değerli okuyucularımız için derledik.

BMW Yeni Nesil Pil Konusunda Oldukça İddialı

Alman otomobil üreticisi BMW, elektrikli araç pazarında gözünü en tepeye dikmiş durumda. Bu konuda da çalışmalarını oldukça hızlandıran şirket, Neue Klasse platformu ile bu çalışmalarını desteklemekte. Son günlerde bu platformdan gelecek yeni ürünün ise yeni nesil pil olacağı açıklandı. Şirketten yapılan açıklamaya göre üretilecek yeni nesil piller yüzde 30’a kadar daha fazla menzil sunacak. Fakat bundan daha da önemli olan bir özellik ise bu pillerin standart pillerden yüzde 50 daha ucuza mal edilmesi.

Şirket, Neue Klasse platformu kapsamında yeni batarya teknolojilerini kullanacak. Yeni nesil elektrikli otomobillerde bu bataryalardan güç alacaklar. BMW, yuvarlak pil hücreleri için, hücre kimyasını yeniden tasarlayacak. Tasarlanan bu pil teknolojisi ise, BMW’nin şu anda kullandığı prizmatik pil hücrelerinin yerini alacak.

BMW yeni nesil pil

Şarj Süresi de Kısalacak

Şimdi de yeni nesil BMW araç pillerinin tasarımlarına da değinmek istiyorum. BMW yeni nesil pil üretimi kapsamında üretimi planlanan piller 46 mm’lik bir çap boyutuna ve iki farklı yüksekliğe sahip. Pillerin hücreleri ise katot tarafında çok daha fazla nikele sahip olacaklar. Buna göre ise pillerde kobalt içeriği azaltılacak. Diğer yandan pil hücrelerinin anot tarafında ise silikon içeriği artacak.

Diğer yandan ise Neue Klasse ayrıca 800 Voltluk bir elektrik sistemine sahip olacak. Ayrıca platform, DC hızlı şarj istasyonlarında, şarj olma sürelerini de optimize edecek. Şirketten yapılan açıklamaya göre ise şarj sürelerinin yaklaşık yüzde 30 oranında azaltacak olan bu yeni teknoloji diğer yandan menzili de arttıracak.

Satılık Tüm BMW Modellerini İnceleyin⇒

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here