Elektrikli Hyundai Kona için Kırmızı Alarm!

Markalar arasında kıyasıya süren elektrikli araç yarışı, son dönemlerde oldukça hızlandı. Rekabetin artması ve buna bağlı olarak yapılan hızlı üretimler, markaların ürettiği modellerde çeşitli ihmaller yapmasına sebebiyet veriyor. Hyundai tarafından üretilen Kona modelinin elektrikli versiyonunda da bu ihmallerden biri yapılmış gibi gözüküyor.

hyundai kona ev

Amerika’da ve Güney Kore’de Hyundai Kona ‘lar Geri Çağırılıyor!

Hem elektrikli hem de petrol yakıtlı araçların yanıcı olduğu biliniyor. Motorun ısısı kontrol edilemediği takdirde aracın alev alması kaçınılmaz oluyor. Bu noktada mühendislere büyük iş düşüyor. Elektrikli Kona’da tam olarak sorunun ne olduğu tespit edilemezken, dünya genelinde 13 aracın alev aldığı biliniyor. Bu gelişmelerden sonra Güney Kore, dünya genelindeki 25.000 Elektrikli Kona’nın potansiyel yangın ihtimaline karşı geri çağırılmasına karar verdi.

kona ev

Yangının Sebebi Belirlenemiyor!

Hyundai ve batarya üreticisi LG Ghem ise henüz yanga neyin sebep olduğunu belirleyemedi.  Yaşanılan problemler LG Chem ve Hyundai mühendisleri tarafından inceleniyor. Batarya üreticisi LG Chem tarafından yapılan açıklamaya göre; her iki şirketinde yangına neyin neden olduğunu belirlemek için deneyler yaptığı fakat yangın senaryosunun oluşturulamadığı biliniyor. Tahminler ise bataryaların üretimi esnasında yapılan hata sonucunda kısa devre oluşturuyor olması yönünde. Şu sıralarda Hyundai tarafından ABD güvenlik kurumu NHTSA’ya gönüllü geri çağırma başvurusu yapılıyor.

ev motor kona

Sorun 2017-2020 Yılları Arasında Üretilen Araçlarda

Hyundai tarafından yapılan açıklamada, Eylül 2017 ile Mart 2020 tarihleri arasında üretilen 25.564 Elektrikli Kona’nın geri çağırılacağı duyuruldu. 16 Ekim itibari ile geri çağırılan araçları incelenecek, yazılımları güncellenecek ve pil paketleri değiştirilecek.

hyundai ev

Sadece Hyundai Değil, Diğer Markalar da Geri Çağırma Yayınlamışlardı!

Otomobil markaları tarafından hızla geliştirilen elektrikli motora sahip modeller, çeşitli hataları da beraberinde getiriyor. Hiçbir markanın geride kalmak istemediği bu ”elektriklenme” yarışında hemen hemen her marka çeşitli ihmaller sonucunda oluşan problemler ile karşı karşıya kalıyor. Sadece Hyundai değil, Honda, McLaren, Toyota ve Chrysler de son zamanlarda olası araç yangınlarıyla ilgili geri çağırmalar yayınladı.

İkinci el elektrikli araç ilanları

Elektrikli Araçlar Hakkında 5 Söylenti!

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here