Hyundai ve Rolls-Royce’den Yeni Ortaklık

0
1149
Hyundai ve Rolls-Royce'den Yeni Ortaklık

Hyundai ve Rolls-Royce’dan yeni ortaklık haberi geldi. İki dev şirket tamamen elektrikli tahrik sistemine sahip hava aracı için birlikte çalışacak. Rolls-Royce markasını genel olarak lüks üretim otomobillerden tanıyoruz. Fakat marka, havacılık alanında da önemli işlere imza atmakta. Ayrıca Hyundai markası da araç üretiminde tanınan bir firma. Diğer yandan ise Hyundai otomobil sektörü dışında da çalışmalar sürdürmekte. Şimdi ise bu iki dev marka birlikte havacılık sektöründe önemli bir adım atmaya hazırlanıyor.

Hyundai ve Rolls-Royce’den Yeni Ortaklık Havacılık Alanında

Hyundai ve Rolls-Royce’den yeni ortaklık adımı havacılık sektöründe geldi. Şirketler, tamamen elektrikli tahrik sistemini Gelişmiş Hava Hareketliliği (AAM) pazarına entegre etmek için birlikte çalışmak üzere bir anlaşmaya imza attıklarını duyurdu.

Spirit of Innovation: DÜNYANIN EN HIZLI ELEKTRİKLİ ARACI

Her iki şirkette doğaya son derece önem vermekte. Bu sebepten dolayı iki marka kentsel ve bölgesel hava yolculuğu için sıfır emisyonlu araçlar geliştirmeyi planlıyor. Bu bağlamda Rolls-Royce’nin havacılıktaki uzmanlığı, Hyundai’nin elektrikli araç ve hidrojen yakıt hücresi teknolojisiyle birleştirilmesi planlanıyor.

Hyundai son yıllarda özellikle batarya ve hidrojen teknolojisi üzerine önemli yatırımlar yapmış durumda. Diğer yandan ise şirket havacılık sektörü üzerine de önemli yatırımlar yapmaya başladı. Bu yatırımların ardından Koreli şirket,  Rolls-Royce ile beraber havacılık sektörüne çevreci bir yaklaşımda bulunmak istiyor. İngiliz üretici Rolls-Royce ise şimdiye dek zaten havacılık sektöründe bulunmaktaydı. Ayrıca geliştirdiği 622 km/s hıza ulaşan elektrikli uçağı ile bu sektördeki yerini iyice sağlamlaştırmış durumda. Spirit of Innovation isimli uçak şu anda ‘Dünyanın en hızlı elektrikli aracı’ unvanını da eline almış vaziyette. Rolls-Royce ise şimdi kendisini sürdürebilirlik alanında geliştirerek daha çevreci yaklaşımlar benimsemek istiyor.

Hyundai ve Rolls-Royce'den Yeni Ortaklık

YAKIT KAYNAĞI HİDROJEN OLACAK

Her iki şirkette yakıt kaynağı olarak hidrojen kullanacaklarını açıkladı. Diğer yandan ise şirketler, yakıt hücrelerini, depolama sistemlerini ve altyapıyı havacılık pazarına getirmek için birlikte çalışacak.

Hyundai ve Rolls-Royce’den yeni ortaklık için gelecek ilk ürün ise Supernal imzalı eVTOL hava aracı olabilir. Her iki firmanın temsilcileri de anlaşma sonrasında eVTOL önünde poz verdi. Bu anlaşma ile birlikte eVTOL’ün kapsamı genişleyebilir.

Tüm Rolls-Royce İlanlarını İncelemek İçin Tıklayın⇒

Tüm Hyundai İlanlarını İnceleyin⇒

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here