Bagajda Havuz mu Olur?

Günümüz otomobillerinde tarihte hiç olmadığı kadar birçok farklı aksesuar kullanımı mevcut. Bu aksesuarlardan bazıları estetik odaklı olup otomobil tasarımını değiştirmek amacıyla dizayn edilirken, bazıları ise konfor odaklı olup kullanıcıların sürüşlerini pratikleştirmek amacıyla dizayn ediliyor. Otomobil aksesuarları markaların kendi bünyesinde ürettiği orijinal parçalar olabildiği gibi, farklı markalar tarafından da üretilen parçalar (after-market) olabiliyor. Otomobilin bagaj bölümüne yerleştirilmesi amacıyla üretilen bagaj havuzu da bunlardan biri.

bagaj havuzları

Bagaj Havuzu Nedir? Ne İşe Yarar?

Bagaj paspası olarak da tabir edebileceğimiz ürün, otomobil bagajına yerleştirilen genellikle kauçuk yapıda olan bir malzemedir. Genellikle orta sertlikte olan kauçuk malzeme, bagaj zeminin üzerine yerleştirilerek kullanılır. Bagaj havuzu sayesinde, bagajın zeminini oluşturan halı kaplama koruma altına alınmış olur. Normal şartlarda bagaj zeminini; çizebilecek, boyayabilecek, ıslatabilecek eşyalar, bagaj havuzu sayesinde rahatlıkla taşınabilir. Böylece otomobilinizin halı kaplama olan bagajı, kondisyonunu uzun yıllar boyunca korur.

Bagaj Havuzu Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

1- Otomobilinizin markasına ve modeline uygun olanı seçmelisiniz.

Bagaj havuzları otomobilden otomobile değişiklik gösterebilirler. Kullandığınız otomobilin markasına ve modeline uygun tasarıma sahip ürünü seçmelisiniz. Aksi takdirde aldığınız ürün bagajınıza uygun olmayacaktır.

2- Otomobiliniz model yılına uygun olanı seçmelisiniz.

Bu ürünler universal özelliğe sahip ürünler değildir. Her markanın farklı modeline göre değişiklik gösterirler. Otomobiliniz marka ve modeline uygun bir bagaj havuzu seçmelisiniz. Bu noktada otomobilinizin üretildiği model yılı da önemli bir kısastır. Model yılına göre otomobilin bagaj tasarımı değişiklik gösterebilir.

3- Kalitesiz ürünlerden kaçının.

Piyasada birçok farklı üretici tarafından üretilen bagaj havuzları mevcut. Bu ürünleri incelerken fiyatlarını ve kullanıcı yorumlarını göz önüne almanız önemlidir. Otomobilinizin markası tarafından satılan orijinal parçalarda sorun yaşama ihtimaliniz yok denecek kadar azdır. After-market ürünlerde ise satın almadan önce dikkatli bir inceleme yapmanızda yarar var. Tercih ettiğiniz ürün çok ince veya kalitesiz bir plastikten imal edilmiş olabilir. Bu da ürünü verimli bir şekilde kullanamayacağınız anlamına gelir.

Orijinal Ürün mü? After-market Ürün mü?

Bagaj havuzu otomobiliniz için pratik bir çözüm olabilir ancak hayati önem taşıyan bir aksesuar da değildir. Bu yüzden ürün tercihinizi yaparken bütçenize uygun olanı seçmeniz yeterli olacaktır. Kauçuk malzemeye sahip parçanın çıkartabileceği sorunlar çözebileceğiniz sorunlar olacaktır. Bu nedenle ister orijinal olsun ister after-market olsun başınızı çok da ağrıtmayacak bir aksesuar satın alacağınızı unutmayın.

İkinci el otomobil ilanları

Araba Koltuk Kılıfı Nasıl Seçilir? Dikkat Edilmesi Gerekenler

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here