Araba koltuk kılıfı arabanızın orijinal koltuklarının deforme olmasını ve değerini kaybetmesini engelleyen koruyucu kılıflardır. Arabanıza koltuk kılıfı satın alarak koltuklarınızı korumanın yanında aracınıza en uygun kılıfı seçimi yapmanız ile birlikte dış gövde rengi ve iç tasarım ile görsel bütünlüğü sağlayıp sanki hiç kılıf takılmamış görünümü verebilirsiniz. Peki nedir bu koltuk kılıfı seçme kriterleri? Detayları inceleyelim.

Kaç Tane Koltuk Kılıfına İhtiyacınız Var?

Arabanızda sizin için görsel bütünlüğü sağlamaktan çok tasarruf yapmanız ön plandaysa belirleyeceğiniz ilk kriterlerden biri de arabanıza kaç tane koltuk kılıfı alacağınızı belirlemektir. Örneğin arabaya sadece siz veya eşiniz biniyorsa arka koltukların ön koltuklara göre deforme olma şansı daha az olacağından sadece ön koltukları için kılıf seçimi yapabilirsiniz. Bu da size büyük ölçüde tasarruf sağlayacaktır.

İklime Uygun Koltuk Kılıfı Seçmelisiniz

Araba Koltuk Kılıfı

Havanın nasıl olduğu koltuk kılıflarının seçimi konusunda belirleyici olmaktadır. Örneğin soğuk iklimde bir bölgede yaşıyorsanız ısıyı tutma özelliği daha fazla olan koyun derisi ile kaplanmış bir koltuk kılıfı satın alabilirsiniz. Sıcak bir bölgede yaşıyorsanız pamuk sizin için çok iyi bir tercih olacaktır. Çok fazla yağmur alan bölgelerde yaşıyorsanız da suya dayanıklılığı ile bilinen neopren malzeme ile yapılmış araba koltuk kılıfı işinizi görecektir.

Aracınıza Özel Koltuk Kılıfı Araştırması Yapın

Araba Koltuk Kılıfı

Bazı marka ve modeller araçlara özel koltuk kılıfları ürettiği için dışardan yan sanayi ürünler almadan aracınıza özel orijinal koltuk kılıfları satılıyor mu bundan emin olun. Eğer satıyorsa sizin hangi renkte veya özellikte almanız gerektiği araştırması yapmanıza gerek kalmayacaktır. Çünkü bu araştırma aracınızı üreten firma tarafından yapılmış ve belirlenmiştir.

Kumaş Özelliklerini Belirleyin

Araba Koltuk Kılıfı Araba Koltuk Kılıfı Araba Koltuk Kılıfı

Araba koltuk kılıfı seçerken kumaş yapısına dikkat etmelisiniz. Çünkü yıkanabilir bir ürün ile uzun ömürlü kullanım sağlamanız koltuk kılıfının kumaş yapısıyla doğrudan ilişkilidir. Örneğin leke barındıran koltuk kılıfınızı çamaşır makinesinde yıkamak istiyorsanız polyester pamuk karışımlı bir kumaş tercih edebilirsiniz. Eğer dayanıklı olan ve üzerinde leke tutmasını istemediğiniz bir araba koltuk kılıfı arıyorsanız tay tüyü veya şönil kumaş türlerinden birini tercih edebilirsiniz.

Doğru Bir Renk Seçimi Yapın

Renk seçimi araba koltuk kılıfı seçiminde çok önemlidir. Renkler aracınızın iç tasarım ve dış gövde rengine uygun olmalıdır. Yani koyu renkler içeren bir arabanıza açık yeşil bir koltuk kılıfı almanız hoş durmayacaktır. Bunun için renk uyumları hakkında biraz araştırma yaparak arabanıza en uygun rengin ne olduğunu bulabilirsiniz.

Ayrıca renk seçmekte önemli olan başka bir konu da lekelerin belirgin olup olmadığıdır. Lekeler koyu renklerde belirgin olmazken daha açık renklerde çok fazla göze batmaktadır.

Bunun yanında renk seçiminde araç rengine göre karar vermeniz daha doğru olacağı için açık renkli bir arabaya koyu renkli bir koltuk kılıfı seçmeniz zıt renkler uyum kuralı doğrultusunda göze hoş gelebilir.

Ancak diğer açık ara renklerde seçtiğiniz koyu renk koltuk kılıfları göze hoş gelmeyebilir ve maalesef lekelerin belirgin olacağı bir koltuk kılıfı seçmek durumunda kalacağınız için temizlik konusunda daha fazla zaman harcayabilirsiniz.

Desenli Koltuk Kılıfları Tercihleriniz Arasında Olabilir

Renk desenleri kişilik özellikleriniz ve karakterinizle alakalı olarak tercih edilebilir. Örneğin eğleneli bir kişilikseniz aracınızın dış gövde ve iç hacim rengine bakmaksızın aykırı bir şekilde renk karışımı içeren seçimler yapabilirsiniz. Başka örnekler verecek olursak; karakterinizle alakalı bir seçim için kamuflaj desenli bir araba koltuk kılıfı ile daha erkeksi bir görünüm kazanabilirsiniz. Tatili simgeleyen koltuk desenleri ile özgür bir ruha ve sıcak bir karaktere sahip olduğunuzu simgeleyebilirsiniz. Bu konuda onlarca seçenek arasından sizi simgeleyen desenlerin ne olduğuna dair küçük bir araştırma yaparak sonuca ulaşabilirsiniz.

Araba Koltuk Kılıfını Nereden Satın Alabilirim?

İnternetten satış yapan çoğu firma geniş renk desen ve kumaş skalasıyla müşterilerine hizmet sunmaktadır. Ancak internetten satın almanız hem ücretli kargo hizmetinin ürün bedelinin üzerine eklenmesi ve araba koltuk kılıflarının elinize ulaşma zamanının geç olması nedeniyle sizi düşündürebilir. Bu konuyu hızlı teslimat ve ücretsiz kargo seçeneği ile çözüme kavuşturabilirsiniz.

Bunun seçenek dışında satın almak için oto aksesuar mağazalarına bizzat giderek satın alma yoluna gidebilirsiniz. Tam burada sorun olarak kabul edebileceğimiz şey ise oto mağazalarda ürün gamının az olması ve fiyatların yüksek olması daha büyük bir sorun olarak karşımıza çıkıyor. Muhtemelen ürünün elinize geç ulaşması diğer sorunların yanında kabul edilebilir bir sorun olabilir.

Bütçenize Karar Verin

Satın alacağınız araba koltuk kılıfının niteliklerini belirledikten sonra bütçenizin ne durumda olduğuna bir bakın. Eğer üst düzey kaliteli bir ürün satın alacaksanız yüksek ücretler ödeyebilirsiniz. Ancak kalite konusunda sizi kısa bir süre sonra yarı yolda bırakacak koltuk kılıflarını tercih etmeniz ne kadar mantıklı bir davranış olur tartışılır. İngilizlere ait şöyle bir söz vardır; “Ben ucuz mal alacak kadar zengin değilim” diye..

Bu ne demek? Yani ucuz malın ömrü kısa olacağı için sizi tekrar aynı üründen satın almaya itebilir. Siz aynı kalitesiz üründen tekrar aldığınız zaman ömrü kısa olan mal yine sizi yarı yolda bırakacak ve tekrar satın alma yoluna gitmenize neden olacaktır. Bu döngüden her vazgeçmediğiniz sürece cebinizden para çıkmaya devam edecektir. Ancak kaliteli bir ürün satın alsaydınız çok uzun süreler kullanmaya devam edecektiniz. Karar sizin.

Araba Koltuk Kılıfı Avantajları Nedir?

Araba koltuk kılıfları renk seçimi ve orijinal koltuğu muhafaza etmesinin yanında tasarımları itibariyle vücudumuza destek olan ve şekil bozukluğunu yok eden bir özelliği vardır. Avantajlardan biri de koltuk kılıfı yıkatmanın koltuk yıkatmaktan daha az maliyetli olduğudur.

Araba Koltuk Kılıfı Dezavantajları Nedir?

Araba koltuk kılıfları aracınıza yararı olduğu kadar zararı olma ihtimali olan bir özelliğe sahip olabilir. Nasıl mı? Araba temizlerken koltuk kılıfının üst kısmını temizlemeniz sizi araba temizlemek konusunda içinizi rahatlatsa da aslında görünenin arkasında bir sorun yatıyor olabilir. Bu sorun koltuğunuz ile kılıfınız arasında kalan toz tanelerinin birikmesi olabilir. Bu tozlar orada birikirse zamanla bakteriler ve mikroplar türeyecektir. Bunun sonucu da arabada yoğun bir kokuya neden olacaktır.

Dahası koltuk kumaşınıza zarar verme ihtimali olan başka bir durumda havasız ortam ve yoğun nemin oluşturduğu tepkimelerdir. Bu tepkimeler pisliğin farklı bir forma bürünmesi neticesinde orijinal koltuğunuza zarar vermesiyle sonuçlanabilir. Yani temizliği aksatırsanız koltuk kılıfı aracınızın koltuğunu korumaktan çok zarar verebilir.

İkinci El Araba Fiyatları

 

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here