Amazon Otomotiv Sektörüne Göz Kırptı

1
2070

ABD merkezli dünyanın en büyük alışveriş sitesi Amazon otomotiv sektörüne göz kırptı.

Dünyanın En Büyük Alışveriş Sitesi Amazon

Amazon e- ticaret sitesi adını dünyanın en büyük nehri olan Amazon Nehri’nden almıştır. İşe ilk önce kitap satarak başlayan firma günümüzde ise DVD, bilgisayar oyunu, elektronik eşya, mobilya gibi aklınıza gelebilecek birçok farklı ürünü sitesinde satmaya devam ediyor. Dünyanın en yaygın alışveriş sitelerinden olan Amazon’un logosunda yer alan sarı ok a’dan z’ye her şeyin bulunabileceğini sembol ediyor. Amazon`un e-ticaret sitesinde birçok farklı ürünlere yer verdiğini biliyoruz. Firma bu ürünlere yeni bir tane daha eklemeyi planlıyor.

Amazon, Zoox Şirketi ile Görüşmelere Başladı

Zoox, 2014 yılında Kaliforniya merkezli kurulmuş ve insan şoförü gerektirmeden kendi kendine giden otomobiller için teknoloji geliştiren bir firmadır. Firma robo – taksi pazarı için özerk bir araç yaratmayı planlıyordu. Ancak robo – taksiye istenilen ilgi doğmadı. Yaşanan bu gelişmeler üzerine Wall Street Journal `ın haberine göre dünyanın en büyük alışveriş sitesi Amazon, sürücüsüz araç sektörüne yatırım yapmak için sürücüsüz araç start-up şirketi Zoox’u satın almak için görüşmelere başladı.

Koronavürüs Salgınından Sonra Sürücüsüz Araçlara Talep Arttı

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgından sonra insanlar salgının yayılmasını engellemek için sosyal mesafeye dikkat ediliyor. Koronavirüs sonrası sürücüsüz araçlara da bu nedenle talebin artacağı tahmin ediliyor.

Amazon Sürücüsüz Araç Teknolojisine Karşı İlgili

Amazon, teslimatlarda ve lojistik işlerini daha hızlı ve kolay yönetmek için, insan şoförü gerektirmeden kendi kendine giden araç teknolojisini araştırıyor ve denemeler yapıyordu. Eylül ayında otomobil üreticisi Rivian’dan 100.00 adet elektrikli araç sipariş etmişti. 2016 yılında Rrime Air drone ile teslimat yapmaya başladı. Aynı zamanda geçen yaz Güney Kaliforniya’daki teslim robotları ile deneme çalışmaları yapılmıştı. Uzun yıllardır sürücüsüz araç teknolojisine karşı ilgili olan Amazon firmasının, sürücüsüz araç start – up şirketi Zoox’u satın almak için görüşmelerinde henüz resmi bir anlaşma sağlanmadı, halen süreç devam ediyor.

Wall Street Journal`ın haberine göre aralarında anlaşma sağlanırsa Amazon`un Zoox için 3,2 milyar dolar bir bedel ödeyeceği konuşuluyor.

Araç almayı düşünüyorsanız en yeni ikinci el otomotiv ilanlarına bakmadan geçmeyin. Eğer aracınızı satmayı düşünüyorsanız aracınızı arabam.com üzerinden ücretsiz ilan vererek hızlıca satabilirsiniz.

1 YORUM

  1. Dünyanın en büyük markalarından birisinin kendisi için yepyeni bir sektöre nasıl bir giriş yapacağı ilgi çekici ve merak uyandırıyor doğrusu.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here