VW Passat ünlü modeli için 2022 son üretim yılı olacak. 2022 model yılı, Passat’ın son yılı olacak ve bir Sınırlı Üretim modeli uygulanacak. Volkswagen Passat 2022’den sonra resmen ölü bir model haline gelecek. Ancak şimdi Özel Sürüm Gönderimi aldı ve bu modeller sedanın 2011’den beri üretildiği Chattanooga fabrikasında üretilmeye devam edecek.

Volkswagen daha önceki açıklamalarında ünlü modeli Passat’ın on yıl sonrasında yenisi olmayacağını onaylamıştı. Ancak şimdi bu onaylama resmiyete döküldü ve kamuoyuna duyuruldu. Ünlü otomotiv devi 2022 yılını Passat için son model yılı olarak ilan etti.
Ayrıca Volkswagen Passat’a benzersiz ayrıntılara sahip bir son Sınırlı Üretim modeli eklendi. Son model 2022 Passat için yalnızca 1973 adet sınırlı sürüm üretilecek. Bunlardan 423 tanesi, normalde Passat’ta bulunmayan Yarış Yeşili Metalik boyası ile gelecek. Geriye kalan diğer modeller ise normalde bulunan renkler skalasında paylaştırılacak.

İkinci El Volkswagen Passat İlanları

İkinci El Volkswagen Passat Variant İlanları

VW Passat Ünlü Modeli İçin 2022 Son Üretim Yılı Olacak

İşin aslı geçen yıl Volkswagen Passat modelinin yeni üretim yılı modelinin üretilmeyeceği bildirilmişti. Bu sebebin arkasında ise artık Passat’ın eskisi gibi satmaması ve diğer otomobil markalarının daha öne geçmesi yer alıyor. Volkswagen yeni trend elektrikli araçlar dünyasında yeni çıkışlar yapmalıydı. Ve ünlü otomobil üreticisi bekleneni yapmak için adım attı. Bugün marka Passat yerine daha çok satan otomobil modellerine odaklandı. Böylece on yılın sonundan önce bir noktada Atlas ve elektrikli ID.4 modellerine geçişler başladı.VW Passat Ünlü Modeli İçin 2022 Son Üretim Yılı Olacak!

O gün geldi, Volkswagen Passat’ın 2022 model yılından sonra Amerika Birleşik Devletleri’nde üretimden kaldırılacağını duyurdu. Otomobil üreticisi ayrıca 2011’den beri Passat’ı inşa eden Chattanooga, Tennessee tesisini unutmadı. Marka son üretiminde bu tesisi anan bir Passat Limited Edition’ı ortaya çıkardı.

VW’nin Son Passat Modeli; Passat Limited Edition

Passat Limited Edition’daki değişiklikler minimum düzeydedir. 2022 yeni Passat dış tasarımda benzersiz 15 kollu, 18 inç alüminyum alaşım jantlar içeriyor. Ayrıca modelde dikkat çeken siyah ayna kapakları bulunuyor. Modelin iç tasarımında ise özel koltuk etiketleri bulunur. Birinde “1 of 1973” (VW’nin üreteceği Sınırlı Üretim sayısı) yazıyor. Diğerinde ise “2011’den beri VW Chattanooga” yazısı yer alıyor. Ayrıca modeldeki bardak tutucuların alt kısmında Chattanooga şehrinin havadan bir haritası var. Hatta şehirdeki fabrikanın bir planı da bulunuyor. Sınırlı Üretim modelinde ayrıca son derece rahat hem sürücü hem de yolcu için ısıtmalı deri elektrikli koltuklar mevcut. Yeni modelde teknolojik yenilikler ve sürücü destek sistemleri bulunuyor. Ayrıca park asistanı gibi teknik ekstralar gibi inceliklerle donatılmıştır.

VW Passat Ünlü Modeli İçin 2022 Son Üretim Yılı Olacak!VW Passat Ünlü Modeli İçin 2022 Son Üretim Yılı Olacak!

Son Passat üretiminde hem modelin ilk yılına hem de modelin yıllardır üretildiği fabrikaya değiniyor. Passat Limited Edition için 1973 ünite çalışması, Almanya’daki Passat üretiminin ilk yılına atıfta bulunuyor. Dört renk kombinasyonunun her biri için üretilen belirli sayıda ünitenin anlamlı olması amaçlanıyor. Bu da ana akım bir sedandan çok özel sürüm bir McLaren’den bekleyeceğiniz bir şeye benziyor. Passat’ın 411 adet Sınırlı Sürüm modeli, Titan Black iç mekana sahip olacak. Ayrıca Aurora Red Metallic renginde gözlerimizi kocaman açmamıza sebep oluyor. 411 sayısı, Passat selefinin üretim koduydu. Ardından, Chattanooga alan kodu için 423 adet üretilecek. Atlas SUV’da (ve eski B5 Passat’ta) bulunan Racing Green Metallic boyasını ödünç alacak. Ayrıca ünlü üretici onu Mauro Brown bir iç mekan ile eşleştirecek. Mauro Brown iç mekana sahip Saf Beyaz boya, Chattanooga fabrikasının 24 Mayıs 2011’deki açılış tarihini onurlandıran 524 ünitede bulunacak.

Passat Limited Edition Fiyatı ve Ünlü Markanın Hedefleri

Marka son olarak, 2022 Passat Limited Edition model fiyatı Amerika Birleşik Devletleri’nde 31.290 dolardan başlayacak. Ayrıca merakla beklenen Aurora Red ekstra 395 dolara mal olacak. Volkswagen Passat, 1974 yılından beri Amerika Birleşik Devletleri’nde satıldı. Ardından Avrupa ve diğer otomobil pazarlarına satmaya başladı. Ancak Amerika’da 1982 senesine kadar Dasher ve 1990 senesine kadar da Quantum olarak adlandırıldı.

Passat’ın ABD üretimi, VW’nin Kuzey Amerika pazarı için benzersiz bir versiyonunu piyasaya sürdü. Markanın ünlü modeli piyasaya sürdüğü yıl olan 2011’de Chattanooga’da başladı. Passat’ın çıkışıyla birlikte Chattanooga tesisi artık elektrikli araçların montajına geçecek. Böylece Volkswagen otomotiv şirketi de bahsettiği elektrikli araçlar hedefini daha ileriye taşıyacak.

Sıfır Km Volkswagen Passat Variant Fiyatları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here