Elektrikli Otomobil Dünyası için Katı Hal Pili Geliyor

0
1053
Elektrikli Otomobil Dünyası İçin Katı Hal Pili Geliyor

Elektrikli otomobil dünyası için katı hal pili geliyor. Otomotiv sektörü her geçen gün elektrikli araçlara daha fazla alan açıyor. Bu gidişle gelecekte yalnızca piller olacak. Üstelik bir süre sonra pazarın temelini katı hal pili sistemleri oluşturacak. Bu sebeple BMW ve Solid Power da kolları sıvadı.

Gelecekte lityum-iyon pillerin yerini alacak bu piller için BMW, Ford, QuantumScape, Solid Power ve Samsung gibi üreticiler çalışıyorlar. Üstelik bu piller lityum pillere göre daha güvenli. Ayrıca mevcut çözümlerden daha yüksek enerji depolama kapasitesine sahip. Bu sayede uzun süre kullanım süresi sağlıyor.

Elektrikli Otomobil Dünyası İçin Katı Hal Pili Geliyor

Elektrikli Otomobil Dünyası İçin Katı Hal Pili Geliyor

Solid Power’ın katı hal pili konusundaki AR/GE lisansını alan BMW, kendi prototip pil hücrelerini Almanya’da kendi tesisinde üretecek. Bu konuda Solid Power COO’su Dr. Derek Johnson şunları söyledi: “Son yedi yıldır Solid Power’ın geliştirdiği teknolojilere güçlü bir destek gösteren BMW ile ilişkimizi ilerletmekten büyük heyecan duyuyoruz. Bu genişletilmiş ortaklığın ve artan iş birliğinin Solid Power’ın teknoloji gelişimine duyulan güvenin bir göstergesi olduğuna inanıyoruz.”

Elektrikli Otomobil Dünyası İçin Katı Hal Pili Geliyor

BMW ve Ford, Solid Power firmasına 2021’de ortak olmuşlardı. Üstelik tam 130 milyon dolarlık bir yatırım yapmışlardı. Böylece bu alana ilgilerini de göstermişlerdi. Şimdi ise sektörün öncü isimlerden QuantumScape, “Sample A0” olarak geçen ilk yüksek enerji yoğunluğuna sahip 24 katmanlı kat hal pillerini ortaya çıkardı. Ayrıca test etmeleri için birçok farklı elektrikli otomobil üreticisine iletti. QuantumScape şimdiye kadar birçok farklı pil üretimi yapmıştı. Ama şimdiki gelecekte birçok otomobil merkezinde yer ama kapasitesine sahip.

2. El Elektrikli Otomobil Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here