Elektrikli araç başlangıcı olan Rivian için, bu hafta Kuzey Amerika “Macera Ağı” olarak adlandırdığı şarj ağını piyasaya açıkladı. Bu Rivian Şarj ağı , yaklaşan R1S ve R1T EV’lerinin sahiplerinin kullanımı için özel olacak. Yapısal ve planlı kapsamda Tesla’nın Supercharger ağına benzemekte. Rivian şarj ağı nasıl olacak?

Rivian Şarj Ağı Sistemi Nasıl İşleyecek ?

Rivian, 2023’ün sonunda toplam 3500’den fazla bağımsız 200-kW DC hızlı şarj cihazı içeren 600 şarj istasyonu vaat ediyor. Kullanıcıların Rivian EV’lerine 140 mil menzilini 20 dakikada doldurabileceğini, Tesla’nın Supercharger’larının ise 15 dakika içinde 200 mile kadar doldurduğunu da sizlere hatırlatmakta fayda var.

Şarj cihazları tak ve şarj özellikli otomatik üniteler olarak çıkacak. Mümkün olduğunda rüzgar ve güneş enerjisiyle çalışır ve aracın navigasyon sistemi kullanılarak yol üzerlerinde tanımlanacak. Rivian sahiplerinin ağı kullanmak için ne kadar ödemesi gerekeceği konusunda henüz bilgi vermedi.

Diğer Elektrikli Araçlar İçinde İmkanlar Sağlanacak

Rivian ayrıca herhangi bir EV’nin kullanabileceği binlerce Waypoint ve genel şarj cihazı istasyonu kurmayı planlıyor. İlki, şirketin Colorado’nun 42 eyalet parkının her birine iki şarj cihazı kurmasıyla bu yaz başlayacak. Rivian, bu Seviye 2 şarj cihazlarının bir saatte 25 mil menzil ekleyebilecek ve 11,5 kW şarj hızına sahip olacağını söyledi. Colorado eyaleti için şarj cihazlarını Rivian ücretsiz olarak yerleştirecek ve beş yıl boyunca bakımlarını yapacak.

Rivian, Tesla’nın yaptığı gibi müşterilere ev tipi şarj cihazları satmayı da planlıyor. Rivian Duvar Şarj Cihazı, Rivian Yol Noktaları ile aynı 11,5 kW hıza sahip olacak ve kablosuz güncellemeler için Wi-Fi bağlantısına sahip olacağı söylendi.

Yeni Çıkacak Modelden De Haberler Var

Rivian’ın R1T pikapının bu yılın sonlarından itibaren müşterilere ulaşması bekleniyor ve bunu ardından R1S SUV takip edecek. Şirket, R1T’nin dört tekerlekten çekişli olacağını, 754 beygir gücü üreteceğini ve 400 mil menzil sunacağını söyledi .

2. El Satılık Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here