Rivian Şirketi Büyümeye Devam Ediyor!

0
1301

Rivian Şirketi Büyümeye Devam Ediyor!

Amerikalı elektrikli otomobil girişimi olan Rivian şirketi bulduğu destek fonları sayesinde büyümeye devam ediyor. Haziran ayında R1T kamyonetlerin ilk alımlarının teslimatlarını gerçekleştirecek olan firma için bulunan her fon altın değerinde.

rivian

Rivian Emin Adımlarla Yolunda İlerliyor!

Amazon.com ve Ford şirketleri tarafından desteklenen elektrikli otomobil girişimi Rivian Automotive, konuya yakın kişilerin söylediğine göre 25 milyon dolarlık fon bulmaya yakın. Birkaç mevcut Rivian yatırımcılarının katılacağı bir fon turu düzenlenecek. Bu fon turunun düzenleneceği haberini ileten kişiye göre turda yaklaşık 25 milyon dolarlık bir fon toplanabilir. Ancak konu henüz bir netlik kazanmış değil.

Rivian Şirketi R1T

Rivian Automotive’in yatırımcıları arasında Amazon, T. Rowe Price Group, BlackRock, Soros Fund Management, Coatue, Fidelity Investments ve Baron Capital gibi önemli şirketler bulunuyor. Rivian bu şirketlerden sağladığı fonlarla şimdilik işleri yolunda götürüyor gibi görünüyor. Ancak Haziran ayında R1T modeli kamyonetlerin ilk alımlarının teslimatlarını gerçekleştirmesi gerekiyor.

Yakında Yollarda

Rivian Şirketi R1S

Rivian, arazi koşullarında kullanılabilecek şekilde tasarlanmış, iki pilli kamyonetini geliştiriyor. R1T tek bir şarjla 480 kilometreden fazla menzile sahip olabilen ve yaklaşık 5 tona kadar çekiş gücü olan bir elektrikli pikap. Aynı zamanda Rivian şirketinin geliştirdiği bir diğer model olan R1S de tek bir şarjla 480 kilometreden uzun bir menzile sahip SUV. Tüm bunların yanında ise Rivianın üzerinde çalıştığı bir başka proje daha var. Rivian, Amazon şirketi için 100.000 adet elektrikli teslimat kamyoneti de geliştiriyor.

rivian amazon truck

Bulduğu fonlar sayesinde şimdiye kadar 6 milyar $’lık bir yatırım alan Rivian için işler yolunda görünüyor. Çünkü bir start-up projesi olarak başlayan firmalar arasında en iyi sermayeli elektrikli araç ürecisi konumuna çıkmış durumda. Rivian’ın bir temsilcisi, “2021’de R1T, R1S ve Amazon teslimat araçlarını teslim etmeye odaklandık. Yatırımcılarla sık sık konuşuyoruz. Yeni fon bulduğumuza dair şimdilik yapacağımız bir duyuru yok.” dedi.

Rivian şirketinin 3.000 çalışanı birkaç fabrikada bölünmüş durumdalar. Bu fabrikalardaki üretim bantları da üretilen modellere göre optimize edilmiş durumda. Çok yakın zamanda Rivian marka araçları yollarda sık sık göreceğiz gibi duruyor.

İkinci El Otomobil Fiyatları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here