bmw içten

Audi CEO’su Marcus Duesman’in söylediklerine göre artık Audi gelecekteki dönemler için içten yanmalı motorların üretime veda edeceğini belirtmişti. Devamında ise mevcut motor serisini güncellemeye devam edecek ve katı emisyon kurallarına uymalarına izin verilecek, ancak şirketin yeni içten yanmalı motorlar geliştirme gibi planı olmadığını konuşmasına ekledi. Tamamen elektrikli bir gelecek vaat eden diğer şirketlerin AUDI ile  benzer duyurularını takip ediyor . Sadece O listede olmayan bir isim var. O isim ise BMW. Bu haber kimi insanlara göre sevindirici, bazılarına ise kötü bir haber olacak gibi. BMW içten yanmalı motora devam edeceğini bu listeden anlayabiliriz…

                                                               İkinci El BMW İlanları                                                           

CNBC’den Phil LeBeau’ya göre, BMW yakın zamanda içten yanmalı motoru bırakma çağrısı yapmıyor. BMW önümüzdeki yıllar boyunca içten yanmalı otomobiller için sağlam gelişmeler yapacağını BMW CEO’su Oliver Zipse bizzat söylüyor.

Bu BMW’nin elektrifikasyon peşinde olmadığı anlamına gelmez. Haberini de yaptığımız üzere bu hafta 530 hp i4 elektrikli sedanını piyasaya sürdü . Ancak şirket henüz elektrifikasyon için tam anlamıyla ilerlemiyor, bu da yakın gelecekte tam bir elektrikli araç devri görmediğini öne sürüyor. Şirketin şu anki serisi, tam elektrikli araçlara göre  hibrit araçlarda daha ağır basmakta. Ancak satışlarının çoğu hala standart içten yanmalı otomobillerden yana olmuştur.

Hibrit teknolojisi, içten yanmalı arabalara da giriyor, ancak şirketin amiral gemisi ürünleri genellikle sıralı altı silindirlilerden yana  hatta daha eskiye gidecek olursak güçlü V-8’ler ve  hayatta kalan bir V-12 tarafından destekleniyor. Sonunda hepsi ortadan kalkacak, ancak bu haber, ufukta en az bir nesil daha içten yanmalı BMW motorları olduğunu gösteriyor.

2. El Satılık Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here