ford elektrikli suv

Ford ‘dan İki Elektrikli Suv Daha Mı Geliyor?

Ön satışlardan gelen bilgiler ile  Ford Mustang Mach-E kesinlikle sınıfında oldukça büyük bir yere olmuştur. Otomobil üreticisi olan Ford, tamamen elektrikli crossover’ın üretimini ve teslimatını hızlandırıyor ve görünüşe göre yakında iki ek EV SUV inşa etmeye başlamak istiyor. Ford ‘dan İki Elektrikli Suv Daha Mı Geliyor?

2. El Ford İlanları >>

Ford’dan Yüzde Yüz Elektrik

Ford’un iki sıfır emisyonlu crossover getirme planlarını ilk kez duymuyoruz, ancak bu sefer etrafta daha fazla bilgi mevcut. Ford Authority’ye göre ,  biri Ford markası, diğeri Lincoln için olmak üzere iki orta boy crossover yapılacak. Her ikisinin de Mach-E ile birlikte Meksika’daki Ford Cuautitlan Montaj Fabrikasında monte edileceği bildirildi.

Sırasıyla kod adı CDX746 ve CDX747 olan iki elektrikli crossover kabaca Lincoln Nautilus ile aynı boyutta olacak. Henüz hiçbir şey onaylanmış değil. Ancak bunların Mustang Mach-E’nin temelini oluşturan aynı platforma dayanacaklarını düşünüyoruz.

2022 Sonlarında Elektrikli Suv Gelecek

Şu anda pek bir şey bilinmiyor, ancak Ford Yetkilisi her iki modelin de 2022’nin sonlarında veya 2023’ün başlarında üretime başlayacağını bildirdi. Satışlar 2023’ün ilk çeyreğinde 2023 model olarak başlayacak. Ford, birleşik SUV’lerin yaklaşık olarak 65.000 adet inşa edip ve satmak istiyor.

İki Yıl Önceden Sinyaller Gelmişti

İki yıl önce, Ford’un Michigan’daki Flat Rock Montaj Fabrikasında iki crossover inşa etmeyi planladığı bildirilmişti . Birkaç ay sonra ise , 2019’daki UAW kontratının yaygınlaşmasının ardından Ford fikrini değiştirdi ve üretimi Ford Ohio Montaj Fabrikasına taşımaya karar verdi. Ancak, en azından şimdilik son hedef Meksika olacak gibi görünüyor.

Ford 2023’te Mustang Mach-E, E-Transit ve Ford F-150 Electric ile birlikte yeni elektrikli crossover modellerini satışa sunacağını düşünüyoruz.

2. El Satılık Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here