bugatti ve porsche ortaklığı

Bugatti ve Porsche Ortaklığı Nasıl Olacak?

Yaygın elektrifikasyona doğru hareket, otomobil pazarının en tepesini ve alt bölgelerini oldukça dönüştürecek gibi. Geçen yıl, Volkswagen Grubu ile Rimac arasında Bugatti’nin geleceği üzerine yapılan birlikteliğini duymuşsunuzdur. VW’nin Hırvat hiper-EV üreticisinde artan sermaye karşılığında en büyük markasının sahipliğini bırakmayı teklif ettiği bildirildi. Bugatti ve Porsche Ortaklığı Nasıl Olacak?

Birliktelik Doğrulandı

Porsche nihayetinde Volkswagen’e ait bir marka, Rimac’taki mevcut yüzde 15,5 hissesini yüzde 24’e çıkarmak için 83 milyon dolardan fazla para harcandı. Ancak şimdi Volkswagen’in CEO’su Herbert Diess, bulmacanın birkaç parçasını daha sundu. Böylece hem Bugatti’nin bir Porsche yan kuruluşu olacağını hem de Rimac ile Porsche arasında gelecekteki bir Bugatti ürünü için bir ortak girişim üzerinden tartışmaların başladığını doğruladı. Bugatti ve Porsche ortaklığı şayet olursa dünya genelinde büyük ses getirir.

Diess, Volkswagen Grubu’nun bu haftanın başlarında düzenlenen çevrimiçi medya konferansının izleyicilerine yaptığı açıklamada, “Porsche şu anda Rimac ile konuşulacak bir ortaklık hazırlıyor ve Porsche bununla ilgilenecek” dedi . “Her şey henüz kesinleşmedi. Yapmak istediğimiz şey, Bugatti’nin Porsche’ye geçiş sorumluluğu ve Porsche her olasılıkla Rimac ile  azınlık hissesili bir ortak girişim kuracak.” açıklamalarında bulundu.

Winkelmann’ın Açıklamaları Dikkat Çekici

Volkswagen’in iç güç politikasına ayak uydurmaya çalışan herkes son aylarda meşguldü. Bentley’in kontrolü Porsche’den Audi’ye geçince ve bu son duyuru ile  başka değişikliklerin muhtemel olduğunu gösteriyor. Lamborghini’nin CEO’su Winkelmann “Şu anda  Audi’nin yan kuruluşu olan ve ancak Diess’in geniş grubun “hacim sektörü” olarak tanımladığı şeyden daha açık bir geleceği var gibi görünüyor.” açıklaması dikkat çekti.

Gelecekteki Bugatti modellerine gelince, markayı kimin kontrol ettiğine bakılmazsa. Hem çok hızlı hem de çok pahalı olacağını yüksek ihtimalle tahmin edebiliriz.

2. El Satılık Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here