Yeni Golf GTI Clubsport 296 HP Güç İle Karşımızda

0
1618

Yeni VW Golf GTI Clubsport daha güçlü ve daha agresif bir Clubsport versiyonu ile karşımıza çıkıyor. Standart Golf GTI modelinin günlük kullanılabilirliğinden taviz vermeden daha iyi bir viraj performansı, daha stabil bir sürüş ve daha keyifli bir sürüş vaat ediyor.

Kapsamlı yükseltmeler arasında farklı modları bulunan bir kilitli diferansiyel, adaptif süspansiyon, daha büyük fren diskleri ve Nürburgring için özel hazırlanmış bir sürüş modu bulunuyor.

Motor kısmıda ise yeniden ayarlanmış bir yazılım, daha büyük ara soğutucular ve yeni bir turboşarj ile model 296 HP güç sunuyor. Aynı zamanda tork kısmında da 22lb’lik bir artış mevcut ve 296lb torka sahip.

Aracın gücü, standart olarak sunulan yedi ileri vitesli çift kavramalı otomatik şanzıman sayesinde ön tekerleklere aktarıyor. Volkswagen, araç DSG şanzıman ile önemli ölçüde daha hızlı olduğu gerekçesiyle manuel versiyon sunmayacak. Aynı zamanda çift kavramalı DSG, Clubsport modeline özel olarak ayarlandı ve vites oranları düşürüldü.

Volkswagen, yeni Clubsport’un 0-100 km/h hızlanmasının 6 saniyenin altında olacağını söylüyor ve son hızının 250 km/h ile limitlendiğini söyleyebiliriz. Standart GTI modeli de 0-100 km/h hızlanmasını 6,2 saniyede tamamlarken aynı maksimum sürate sahip.

Golf GTI Clubsport sadece beygir gücü ile öne çıkmıyor.

Önceki Clubsport modellerinde olduğu gibi, GTI modeline göre yapılan yükseltmeler güç artışının çok üzerinde. Volkswagen, şasinin tamamen yeniden ayarlandığını ve daha da geliştirildiğini iddia ediyor.

Standart GTI gibi VAQ elektromekanik kilitlemeli ön diferansiyele sahip olan bu araç, konfor odaklı sürüşlere veya daha agresif sürüşlere özel ayarlanabilir.

Ayrıca 18 inç delikli diskler ve iki pistonlu kaliperlerle yükseltilmiş bir fren sistemi de mevcuttur. Otomobilin ABS ve denge kontrol sistemlerinde ince ayar yapmanın, daha kısa fren mesafeleri için kayma eşiklerini artırdığı ve genel fren stabilitesini artırdığı söyleniyor.

Nürburgring için özel sürüş modu

GTI Clubsport, sürüş modu seçenekleri arasında aracı Nürburgring Nordschleife pistinde kullanılmak üzere uyarlayan “Özel” bir profile bile sahiptir.

Yeni otomobil için Nürburgring geliştirme ekibinin bir parçası olan yarış pilotu Benjamin Leuchter, tüm değişikliklerin bir sonucu olarak eski Clubsport’tan “önemli ölçüde daha yüksek bir viraj giriş hızı” sağlayabileceğini iddia ediyor. GTI’a takılan standart lastik yelpazesinin yanı sıra, daha büyük 19 inçlik jant seçenekleri ile Michelin Pilot Sport Cup 2 lastiği de satın alınabilir.

Sadece bu lastik değişimi Clubsport’un Nordschleife pistini 7:54 dakikada standart GTI’dan 13 saniye daha hızlı turlamasına olanak tanıyor. Bu tur süresi, tamamen yarış için hazırlanan Clubsport S’in 2016 yılındaki rekorunun sadece 7 saniye geirisinde kalıyor.

Clubsport’un aerodinamiğinde de iyileştirmeler var. Ön tarafa eklenen bir splitter ve yeniden tasarlanan hava girişleri bunlardan bir kısmı. Aynı zamanda aracın arka tarafında da iki kısımlı bir kanat eklenmiş.

Aracın içinde ve dışında da farklı olduğunu belirten detaylar var. En göze çarpan değişiklik, genişletilmiş bal peteği girişine sahip ön tampondur.

İkinci El VW İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here