2017 Volkswagen Golf 1.6 TDİ DSG Detaylı İnceleme

4
16684

Bu otomobil ne kadar eskirse eskisin iyi görünen araçlardan biri. Volkswagen Golf sekizinci nesille karşımıza çıkacak diye beklerken onu Golf 7’nin makyajlanmış haliyle bulduk. Peki, bu durum onun rakipleri karşısında elini güçsüz kılar mı? En baştan belirtelim kesinlikle hayır. Çünkü bu araç zaten güçlü görünen karakteri ve özellikleriyle  birçok rakibinin önünde yer alan daha doğrusu rakipleri tarafından baz alınan bir otomobil. Yoluna da aynen bu şekilde devam ediyor. Tamam, durum böyle ama otomobil tutkunlarının bazıları bu durumu kabullenemiyor ve onlar da haklı. 2017 model Volkswagen Golf’ten yenilik bekleyenler için sonuç değişmedi: Yine avuçlarını yaladılar.

Tasarım çizgilerine baktığımız zaman yine keyif veren ve karizmatik görünen bir yapının önde olduğunu görüyoruz.

Motor kaputunun ve tampon tasarımının bu kadar iyi birleştiği bir arabayı bulmak gerçekten zor. Aslında orta kısmında son derece düz bir motor kaputu olmasına rağmen, yanlardaki sportif detay onun güzel görünmesini sağlıyor.

Tamponda da aynı sadelik ama bir o kadar da dikkat çekici yapı sürdürülmüş. Küçük dokunuşlarla birlikte bu birliktelik hem önde hem de arkada keyif veren yapısını daha da artırmış. Sonuçta radikal bir değişim geçirsin geçirmesin Golf’ün tasarımının iyi göründüğünü kimse inkar edemez.

İç Mekan

Volkswagen Golf’ün yaşam alanında artık daha teknolojik bir araba olmuş durumda. Bu durum hayatımıza çok kolaylaştıran özelliği de karşımıza çıkardı. Bazı araçlarda bulunan dokunmatik ekranlara parmağınızı gösterebilmek için inanılmaz bir çaba harcar ama yine de başarılı olamazsınız. Fakat Golf de bu durumu hiç yaşamayacaksınız. Çünkü yenilenen ekrana parmağınızı değdirmenize bile gerek yok. Temassız olarak ekranı sadece elinizi göstererek kumanda edebiliyorsunuz. Bu yönüyle Golf’ün dokunmatik ekranı geleceğe yön veriyor.

Yaşam alanı tasarımı konusundaysa yenilik beklentileri yine boşa çıkıyor. Bu bölümde yapılan değişiklik bulma şansınız yok. Ama kullanılan malzeme kalitesi açısından Golf, birçok rakibinin zorlanmadan önüne geçiyor. Kullanışlılık konusunda da durum bu.

Görüş açıları konusunda bir sıkıntı yaşatmayan yaşam alanının ferahlık seviyesi de oldukça yüksek.

Motor

Volkswagen Golf’ün motoru en önemli kozlarından biri.  Zira, araç, tüm VW Grubu’nda karşımıza çıkmaya başlayan 1.0 lt’lik motor seçeneğini kullanmaya başlamış. 110 HP güç üreten 999 cc hacmindeki benzinli ünite hem manuel hem de otomatik şanzımanla satın alınabiliyor. Bu motor seçeneği ile Golf’ü kullanma fırsatı bulamadık ama en iddialı değişim bu.

Bizim kullandığımız araçtaysa ülkemizde en çok tercih edilen dizel otomatik kombinasyonu yer alıyordu. Bu motor seçeneği 1.6 lt dizel üniteler arasında en yüksek gücü üreten seçenek değil. Ama beklentileri karşılama konusunda yeterli. 3250 d/d’de 115 HP güç üreten dizel ünite, 1500 d/d’de 250 Nm torku kullanıma sunuyor. Bu tork verisinin alt bantta sunuluyor olması onun atak bir karaktere bürünmesini sağlıyor. 7 ileri oranlı çift kavramalı DSG şanzıman ile uyumu da sorunsuz. Gürültü konusunda da bu ikili sessiz dediğimiz ortaklıklar arasında yer alıyor.

Güvenlik

Volkswagen Golf yedinci nesliyle Euro NCAP çarpışma testine girmişti. Bu testten beklendiği gibi 5 yıldız alarak ayrıldı. Bu 5 yıldızın yanında, sürücü, yolcu, yaya, çocuk ve elektronik yardımcılar gibi konu başlıklardan da yüksek puanlar alarak ayrıldı. Donanım listesine baktığımızda güvenlik konusunda her türlü özelliğe sahip olduğunu da görüyoruz.

Konfor & Yol Tutuş

Volkswagen Golf yol tutuş konusunda neredeyse kusursuz araçlardan biri. Kompakt sınıfta ondan daha iyi yol tutan araçlar var. Ama sayıları ikiyi geçmez.

Yol tutuşları Golf’den daha iyi olan araçlar konfor konusunda biraz ödün veren yapıya sahip. Yeni Golf ise pürüzsüz yol tutuştan biraz vazgeçerek konforla bu durumu dengelemiş durumda.

Araçta ikisi birden iyi ve kullanıcıların aradığı da aslına bakarsanız zaten bu. Hızlı viraj giriş testlerinden başarıyla ayrılan Golf, yüksek hızlı otoyol kullanımları sırasında da izine sadık kalan, rüzgarla savrulmayan araçlardan biri. Yönlendirme kabiliyeti konusunda gerçekten de oldukça iddialı. Direksiyon simidini biraz hissiz, donuk bulsak bile yönlendirme kabiliyeti konusunda son derece iddialı olduğunu gördük. Sistemde neredeyse bir boşluk bile bulunmuyor. Şehir içi kullanımlar sırasında da kolay kullandığımız, A sütununun görüşü engellememesi nedeniyle kalabalık caddelerde manevraları başarıyla yaptığımız bir araç oldu. Bunun yanında park yardımcıları da oldukça iyi çalışıyor. Elektronik donanım listesi de yüksek olan VW Golf sürüş karakteri konusunda sevdiğimiz araçlar arasına adını zorlanmadan yazıyor.

Hayalinizde bir Volkswagen Golf sahibi olmak varsa özellikle yeni model Golf sizi etkileyecek özelliklere sahip. İkinci el Golf ilanlarına bakarak temiz bir Volkswagen Golf alabileceğiniz gibi 2017 model Golf’ün yenilenen detaylarının keyfini de sürebilirsiniz.

Teknik Özellik

Volkswagen Golf Yakıt Tüketimi

Yakıt Türü Dizel
Şehir İçi Yakıt Tüketimi

4.1 lt/100 km 

Şehir Dışı Yakıt Tüketimi

3.8 lt/100 km

Karma Yakıt Tüketimi

3.9 lt/100 km

Test Yakıt Tüketimi

5.9 lt/100 km

CO2 Emisyonu

102 gr/km

Volkswagen Golf 1.6 Dizel 4 Silindirli Performans

Motor Hacmi

1598 cc

0-100 km/s Hızlanma

10.5 sn

Maksimum Hız

 198 km/s

Ön Frenler Hava kanallı disk
Arka Frenler Disk

Volkswagen Golf Boyutlar

Uzunluk

4258 mm

Genişlik

1799 mm

Yükseklik

1452 mm

Dingil Mesafesi

2637 mm

Bagaj Hacmi

380 lt

Yakıt Depo Kapasitesi 50 lt
Boş Ağırlık

1444 kg

Lastik Boyutu

205/55 R16

4 YORUMLAR

  1. Merhaba.;
    Ben 2017 1.0 tsi 110 hp kullanıyorum diyebilirim ki ayağımın altına 1.6 motor var böyle küçük motor dan bu performans inanın şaşırtıcı
    Şehir dışı 4.8 lt yakıyor sakin kullanımda
    Şehir dışı 120 – 150 km hız ortalama yakıt 5.7 Lt
    Şehir içi 6.4 lt
    Şehir içi yüksek devirli kullanımda 8.3 Lt

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here