Ehliyet Ve Kimlik Birleşiyor!

19
50500
Ehliyet Ve Kimlik Birleşiyor

Ehliyet ve kimlik kartlarının uzun süredir konuşulan tek çipli kart sistemine geçileceği iddiası gerçek oldu. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından birinci ağızdan açıklanan söylemde belirtilen uygulamanın amacı, cüzdanda tek kart sistemine geçiş olarak adlandırılıyor. Sn. Soylu yaptığı açıklamada, süreç içerisinde kimlik kartlarının değiştiğini ve bir adım daha ilerlenerek ehliyet bilgilerinin çipli kimlik kartlarıyla birleştirilmesi projesine başlanacağını belirtti. Aynı zamanda Sn. Süleyman Soylu sürecin gidişatını ve uygulama ile ne amaçladıkları hakkında da açıklamalarda bulundu.

İçişleri Bakanı Sn. Süleyman Soylu

Ehliyet Ve Kimlik Birleşiyor! Bakan’dan Açıklamalar!

Ehliyet ve kimlik kartlarının birleşmesi ile ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu açıklamalrda bulundu. Açıklamasında: “Çipli kimlik kartlarının arkasındaki çip tasarlanırken 5 alanı bulunuyor. O alanlara ne yerleştirilirse bunun da otomatik olarak kullanılma imkânı oluyor. Ehliyetimizi artık yanımızda taşımamız gerekmeyecek. Hazırlıkları tamamlıyoruz. Türkiye’ye bunu yakın zamanda müjdeleyeceğiz. Ehliyeti bunun üzerine yükleyeceğiz, jandarmamız ve polisimiz ehliyete bakmak istediği zaman (çipe) dokundurduğunda ehliyeti var mı yok mu anlayacak.” ifadelerini kullandı.

Tek Kart Sistemine Geçilmeye Hazırlanılıyor!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı açıklamanın devamında şunları kaydetti: ”BDDK, Hazine ve Maliye Bakanlığıyla anlaşarak kredi kartlarından uygun olanlar kimlik kartının arkasındaki çipe konulabilecek. Sağlık hizmetleri, Sosyal Güvenlik Kurumu bu kimlik kartına yüklenebilecek. En önemlisi elektronik imza. Atacağınız elektronik imza buna yüklenecek. Dünyada böyle uygulama yapan ülke sayısı yok denecek kadar az. Yeni bir kontrol mekanizması daha getirdik. O da şu, elektronik kimlik doğrulama sistemi. Bankaya, notere, hastanelere, kendinizi tanıtmak istediğiniz her yerde baş parmağınızı bir elektronik kimlik doğrulama sistemine koyuyorsunuz, diyor ki ‘Siz Süleyman Soylu’sunuz, resminiz bu.” ifadelerini kullandı.

Cüzdanda Tek Kart Sistem

Cüzdanda Tek Kart!

Gerekli düzenlemeleri son sürat devam ettiğini açıklayan Bakan, Amacın tüm kartları Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartında toplamak olduğunu dile getirdi. Teknik altyapı tamamlandıktan sonra kişinin tüm bilgileri (kimlik, ehliyet, sosyal güvenlik bilgileri, kredi kartı, banka kartı vs) sadece bir karta, kimlik kartı içindeki çip içine yüklenerek kullanıcılara sunulacak. 2021 yılında pilot uygulamanın başlayabileceği ve geçiş süresininde hızlı ve seri olarak tüm ülkede gerçekleştirilme planlandığı belirtildi.

19 YORUMLAR

  1. Yine bir gelir kapısı daha açtılar madem bir olacaktı bunca vatandaşa neden para odetip kimlik değişimi yaptırdınız kolaylık olacaksa bedava yapın para almayın vatandaştan o zaman

  2. Dıha bir sene oldu hem kimlik hem ehliyeti yeniledik onca para verdik 3 5 gün işimize gidemedik ve ayretten 3 ay randevu bekledik bunu başka yapacaklardı yeni kimlik çıkarmadan çok geç kalınmış..

  3. Kimliğimizi yeniledik para,ehliyetimizi yeniledik para,bizbize yeteriz para,tuzunuz kuru tabi nasıl olsa sizden çıkmıyor paralar hep vatandaşa yüklenin.

  4. Birleştirme ye de para verilecek cunku polısımıze jandarmamıza o cipli makına nasıl alonacak kredi kartı da yukle ne kadar paran var onafa bı vergı alsınlar bakanın dedıgı gıbı bubuygulama dunyada az denılecek kada az dogru bakanım

  5. Hele şükür diyebilirim… artık neredeyse bütük kartlar tek kart olacak banka kartlarıda dahil. hatta yakında bu kartlarda komple ortadan kalkar

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here