Volkswagen Golf, hatchback modeli pazarının ana dayanağıdır. 2017’nin başında Mk7 için hafif bir makyaj yapıldı. Ve artık, biraz daha çok pratiklik sunan bir station versiyon var.  Golf 7 Estate , arka kapıların arka kenarlarına kadar Golf hatchback ile aynıdır. C sütunlarına büyük pencereler eklenmiş ve daha büyük bagajı yerleştirmek için ek 309 mm üstyapı eklenmiştir. Golf 7 Estate, hatchback ile aynı güncellemeleri aldı.

Golf 7 estate

Golf 7 Estate motor seçenekleri, performans ve sürüş

Golf’e VW’nin 110PS (109bhp) üç silindirli 1.0 TSI (hatchback’in daha küçük 85PS versiyonu Estate’te sunulmuyor), 1.4 TSI 124PS (123bhp) ve yeni 1.5 TSI Evo dahil olmak üzere yeni motorlar eklendi. Yüksek performanslı Golf Alltrack, VW’nin 1.8 TSI 180PS motorundan (178bhp ile)  yararlanırken, yüksek performanslı Golf R, hatch versiyonuyla aynı 306bhp 2.0 TSI motorunu kullanıyor.

Dizeller, 1.6 ve 2.0 TDI olmak üzere iki motordan oluşur.  Bu motordan daha fazla güç istiyorsanız, 181 beygir gücüne sahip GTD’yi tercih etmelisiniz. Bu motor, Alltrack’te yalnızca bir DSG şanzımanıyla birlikte mevcuttur. Motor serisinin geri kalanı standart olarak manuel şanzımanla birlikte gelir ve VW’nin yumuşak vites değiştiren DSG auto tüm motorlarda mevcuttur. 4Motion dört tekerlekten çekiş, Golf R ve dizel Alltracks’te standarttır.

Golf 7 estate

Tüm Golf’lerde, elektrikli el freni bulunurken, otomatik tutma işlevi yokuşta sorunsuz kalkış sağlamaya yardımcı oluyor. İster vites kolunu kullanın ister elektroniğin kontrolü ele almasına izin verin, kusursuz değişiklikler sunan Volkswagen’in en yeni yedi vitesli DSG çift debriyajlı şanzımanını tercih edebilirsiniz.

Motorlar

Golf Estate yelpazesinde çok çeşitli motorlar mevcuttur. 1.6 TDI dizele  113bhp’ye 5bhp’lik bir artış verildi, ancak tork, makul bir 250Nm’de değişmeden kaldı.

Biraz daha hız isteyenler, daha hızlı GTD veya R sürümlerini seçebilir. Benzinle çalışan GTI station yok, bu yüzden bunlardan birini istiyorsanız, daha küçük (ama yine de pratik) hatchback ile sınırlısınız.

İç mekan, tasarım ve teknoloji

Golf 7 estate

Hatchback şık bir otomobil iken, Estate biraz daha garip görünüyor.

Volkswagen Golf 7 Estate, hatchback kardeşinde olduğu gibi, yeni LED arka farları, yeniden profillenmiş tamponları ve LED farları içeren revize edilmiş farları ile geldi.

İç mekanda, gösterge paneli ve donanımlar neredeyse hiç değişmedi. Ana fark, artık tüm modellerde sekiz inçlik bir dokunmatik ekrana sahip olan yükseltilmiş bilgi-eğlence sistemidir. Yeni Alltrack modeli, yükseltilmiş bir sürüş yüksekliği, kalın ön ve arka tamponlar ve benzersiz alaşım jantlar ile arabaya sağlam bir çekicilik katıyor.

İKİNCİ EL OTOMOBİL İLANLARI

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here