Ford’dan Yeni Far Teknolojisi

0
521
FOR'DAN YENİ FAR TEKNOLOJİSİ

Ford’dan yeni far teknolojisi geldi! Gelişmiş far sistemi önemli bilgileri yola yansıtıyor.

Ford mühendisleri farların daha fazla işlevsel olabilmesi için çalışmalar yürütmekteler. Geçmiş incelendiğinde Oldsmobile Cutlass Supreme modelinin dünyada ilk defa baş üstü göstergesi kullanılan araç olduğu anlaşılıyor. Baş üstü göstergesi o tarihten bu yana gelişim göstermekte. Sizlere bu içeriğimizde Ford’un yeni far teknolojisine ait detayları anlatacağız.

Ford’dan Yeni Far Teknolojisi, İşte Detaylar!

İlk olarak Lexus LS modelinde 24 inç boyutunda bir baş üstü gösterge sistemi yer almaktadır. Bu göstergeler sürücüye sürüş esnasında önemli bilgiler vermekte. Ayrıca sürücülerin gözlerini yoldan ayırmamalarını sağlamakta. Bu şekilde güvenli bir sürüş imkanı sunmaktalar. Sadece bununla da sınırlı değil. Mercedes’i örnek almak gerekirse yeni S- Serisi için modern baş üstü göstergesi kavramını farklı bir biçimde yorumlamışlardır. Opsiyonel bir donanımla sunulmakta olan sistemin adı “Digital Light” olarak bilinmektedir. Bu sistem farların yolu aydınlatmaktan çok daha fazlasını yapabilme ihtimalinin kanıtı niteliğindedir.

Ford’dan yeni far teknolojisi

Şimdilerde Ford mühendisleri de aynı bakış açısıyla hareket ediyorlar. Farların yolu aydınlatmaktan çok daha fazlasını yapabileceğine inanıyorlar. Sürücüler, Ford mühendislerinin geliştirmiş olduğunu yeni far teknolojisi ile yol tariflerini görebilecekler. Hız sınırları yola yansıtılabilecek ve hatta durum bilgileri bile yola yansıtarak sürücülerin bilgisine sunulacak.

Öyle ki Ford’dan yeni far teknolojisinin gelmesiyle ilgili çeşitli senaryolar da bulunmakta. Yolda uyarı ibareleri solmuş, görmediğimiz uyarı ibarelerini yola yansıtarak sürücülere yolun durumu hakkında bilgi verecek.  Örneğin, bir yaya geçidi ibaresinin solmuş olması halinde sistem yola “yaya geçidi” ibaresini yansıtacak. Sonuç olarak otomobiller büyüdükçe far sistemleri de büyümekte. Far teknolojisi giderek gelişiyor ve yeni sistem özellikleri keşfediliyor.

Ford, yeni far teknolojisinin hangi otomobillerde ne zaman kullanılacağına dair bir bilgi vermemektedir. Fakat bu gibi teknolojilerin yalnızca lüks otomobil üreticileriyle sınırlı kalacağı düşünülmemekte. Otomobil sektörü gelişim gösterdikçe var olan far sistemlerinde de yenilikler artarak devam edecektir. İleride bu teknolojiye ait özellikleri Fiesta, Focus gibi modellerde görebiliriz. Sizler Ford’un yeni far teknolojisi hakkında neler düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı bizlerle paylaşabilirsiniz.

TRİNK SAT

Arabam Kaç Para

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here