F-150 Raptor ile daha zorlu arazilerin üstesinden gelin

Tamamen yeniden tasarlanan Ford F-150 Raptor, geliştirilmiş tekerlek hareketini Live Valve teknolojisi sayesinde elektronik olarak kontrol eder. Ayrıca sınıfının ilk örneği olan 37 inç lastikler içeren yepyeni beş bağlantılı arka süspansiyon ile arazi kabiliyetini artırdı. Yeni teknolojisi ve tekerlekleri sayesinde zorlu çöl koşularında daha zorlu arazilerin üstesinden gelebilirsiniz.

En çok bağlantı

Her F-150 Raptor, standart havadan güncellemeler ve gelecekte paylaşılabilir dijital yol haritaları veya diğer arazi teknolojileri gibi potansiyel özellikler sunabilen yeni bir bağlantılı deneyimle birlikte gelir. Ayrıca bulut bağlantılı navigasyon ve sesli arama özellikli SYNC 4’ü içerir. Ford, Kamyonunuzu uzaktan kontrol etmek, kamyonun ışıklarını elinizden kontrol etmek ve daha fazlasını yapmak için FordPass mobil uygulaması sunar.

En iyi performans

Yüksek çıkışlı 3,5 litrelik EcoBoost motor, daha iyi alt uç torku sağlar. Daha fazla maksimum çekme ve artırılmış maksimum yük kapasitesi sağlar. Öngörülen EPA tahminine göre 800 km ve üzeri menzil sunabilir. Ayrıca sınıfına özel aktif valf sağlar ve daha boğazlı motor sesi için çift egzoz kullanılmıştır.

Yüksek performanslı donanım

Yüksek performanslı bir arazi pikabı, süspansiyonu ile tanımlanır. Tamamen yeni F-150 Raptor, tamamen yeniden tasarlanmış koşu teçhizatı ile piyasaya sürülür. Yüksek hızlarda engebeli arazide daha fazla güvenle yere daha fazla kontrol ve güç sağlamak için tasarlanan, Raptor için özel olarak geliştirilmiş, tamamen yeni beş bağlantılı arka süspansiyon ile yeniden tasarlandı.

Beş bağlantılı arka süspansiyon, engebeli arazide aks konumunu daha iyi korumak için ekstra uzun arka kollara, bir Panhard çubuğuna sahiptir. Ayrıca sınıfının en uzun olanı olan 24 inçlik helezon yaylara sahiptir. Daha sofistike motor yönetim yazılımı ile birleştirilmiş süspansiyon tasarımı, kamyonun hattan daha hızlı kalkış, daha hızlı hızlanma ve daha iyi gaz tepkisi için arka tekerleklere daha fazla tork koyabileceği ve aynı zamanda hızda konfor, denge, kullanım, kontrol ve çekiş sunabileceği anlamına gelir.

F-150 Raptor Arazide En Yetenekli ve Bağlantılı

Devasa sesler ve inişler, konuma duyarlı sönümleme ayarlanabilirliği sunan son teknoloji elektronik kontrol teknolojisine sahip yeni nesil FOX ve Live Valve dahili baypas şokları sayesinde gelir. Raptor’un şimdiye kadarki en büyük şokları, ısı birikimine daha iyi direnmek ve uzun çöl koşullarında daha fazla güven için arazi değişikliklerine daha hızlı tepki vermek üzere tasarlanmıştır. Daha büyük 7,874 cm çaplı anodize alüminyum şok gövdeleri, geliştirilmiş arazi ve yolda konfor için damper içindeki sürtünme kayıplarını azaltır. Bunu ise özel olarak tasarlanmış tamamen yeni düşük sürtünmeli şok sıvısı sayesinde yapar. Yeni elektronik olarak kontrol edilen temel valfler, çöl hızlarında köşe başına 453.59 kg’lık sönümleme sağlayan yükseltilmiş bir tasarımla yarışta kendini kanıtlamıştır.

Kamyonun etrafındaki süspansiyon yüksekliği sensörlerinden ve diğer sensörlerden gelen okumalar, her köşede saniyede 500 kez bağımsız olarak sönümleme oranlarını değiştirir ve şoklar, insan beyninin görsel bilgiyi işlemesiyle aynı hızda yanıt verir. Kamyon, sürücü arazi değişikliğini bile kaydettiğinde yanıt verir.

F-150 Raptor Off-road teknolojisi

F-150 Raptor, konfor ve şıklıkta komuta eden bir görüş için inşa edilmiş yüksek teknolojili bir kokpiti piyasaya sürdü. Yeni bir standart ve özelleştirilebilir 12 inçlik dijital gösterge kümesi, Raptor’a özel grafikler ve animasyonlar, arazi verileri ve adım adım navigasyonla geniş bir talep üzerine bilgi alanına sahiptir. Özelleştirilebilir yeni bir 12 inç orta ekran standarttır. Sahiplerin ekranı bölmesine ve navigasyon, müzik veya kamyon özellikleri dahil olmak üzere birden fazla işlevi aynı anda kontrol etmesine olanak tanır.

F-150 Raptor Off-road teknolojisi

Kablosuz güncellemeler, gelecekte daha fazla beceriye sahip daha akıllı bir Raptor için potansiyel sunar. Patika haritaları ve Trail Turn Assist gibi olası yükseltmeler, daha fazla arazi yeteneği ekleyebilir. Müşteriler, araçlarını neredeyse her yerden kilitleyebilir veya kilidini açabilir, lastik basıncını ve yakıt seviyesini kontrol edebilir. Alıcılar, Bölge Aydınlatması, Römork Hırsızlığı Uyarısı, Römork Işık Kontrolü gibi yeni kamyon odaklı özelliklerin kontrolüne izin veren bir mobil uygulama olan FordPass ile Raptor’larını kontrol edebilirler. Havadan güncellemeler, FordPass’ı vahşi yolculuklar için benzersiz işlevsellik içerecek şekilde geliştirebilir.

Bir savaş jetinden ilham alan saldırganlık

Sağlam, agresif dış yüzey, F-150 Raptor’un imza tasarımını geliştirir. Tamamen yeniden tasarlanan ayırt edici ön kısım, karartılmış ızgaraya sahip bir güç kubbe kaputu ve çamurluğa kadar uzanan farlar içerir.

Kaputtaki ısıyı çıkaran ve çamurluğun üst arka kenarında bulunan, tümü F-22 Raptor savaş jetinin girişlerinden ilham alan işlevsel yan havalandırma delikleri bulunur. Agresif ön çamurluklar, yüksek hızda lastiklerin tepesinden süzülen tozun rüzgârlı görünümünü taklit eder. Aynı konsept, karartılmış arka lambalar ve çamurluktan görsel genişlik yaratan mevcut bagaj kapağı aplikleriyle arkaya doğru uzanıyor.

İkinci El Ford İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here