Lexus beklediğiniz gibi yine son derece iyi yapılmış ve son derece rafinedir. Normal GS serisinde, 300h ve 450h hibrit aktarma organlarını belirten ‘h’ amblemli birkaç motoru var. En az güçlü seçenek, bir elektrik motoruyla eşleştirilmiş 2,5 litrelik dört silindirli bir benzindir; daha güçlü olan 450h, yine elektrik destekli 3,5 litrelik bir V6 kullanır. Bunların hepsi iyi ve güzel, ancak bir Alman süper sedanını düşünecek türden bir sürücüyseniz, muhtemelen modellerin biraz güçsüz olduğunu hissedeceksiniz… ve GS F ‘nin kükreyeceği yer burasıdır.

Motorlar

En sportif GS modeli, 471bhp ve 580Nm tork ile kaputun altında 5.0 litrelik bir V8’e sahiptir. Motor, son derece güçlü bir V8 gürültüsüyle hızla ilerleyen bir şaheserdir. Yine de bu rakamlar etkileyici olsa da, güç ve tork devir aralığında üretiliyor, bu nedenle BMW M5  ve  Mercedes E63 AMG gibi turboşarjlı rakiplerinin anlık performansından yoksundur.

Lexus, 0-100 km / s’nin 4,8 saniyede çıktığını iddia ediyor. Motor devir sınırlayıcısına yakın dönerken hızlı olsa da, vites içi performans söz konusu olduğunda önde gelen bir hot hatch GS F’yi tozunda bırakacak. Bu kısmen, uzun vites değiştiren sekiz ileri otomatik şanzımandan kaynaklanıyor. Tork eksikliği, tepede seyrederken birkaç oranı düşürmeniz gerektiği anlamına gelir. Ancak vardiyalar en hızlı değildir, bu nedenle performansa erişmeden önce belirgin bir duraklama vardır. Yine de bir kez yaptığınızda çok eğlencelidir.

İç mekan, tasarım ve teknoloji

Turuncu fren kaliperleri ve genişletilmiş kemerler, yüksek özellikli GS F’yi standart modellerden ayırır. İnce çizgili LED farlara sahip olan Lexus GS serisi, her zamankinden daha iyi görünüyor. Sıcak GS F modeli, ince ayarlı bir ızgara, genişletilmiş tekerlek yuvaları ve yan etekler ve ayrıca 19 inçlik tekerleklerin arkasındaki turuncu Brembo fren kaliperleri ile çekiciliğe katkıda bulunuyor.

GS F İç Mekan

İçerisi, normal GS modellerine çok benziyor. İç mekan, spor koltukların, birkaç ekstra Alacantara çizgisinin ve seçtiğiniz sürüş moduna bağlı olarak grafik görüntüsünü değiştiren bir devir sayacının eklenmesi dışında paylaşılıyor.

Aksi takdirde, hepsi standart GS’dir, bu da, Uzaktan Dokunmatik kontrolör geniş orta konsolda otururken, merkez sahneyi alan devasa 12,3 inç TFT ekrana sahip bir gösterge panosuna sahip olduğunuz anlamına gelir. Uyum ve bitiş mükemmel ve malzemeler de özenle dikilmiş deri görünümlü gösterge paneli, stereo için çıplak metal kontroller ve ellerle uygun bir saat ile üstün kalite sunuyor.

İKİNCİ EL OTOMOBİL İLANLARI

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here