Jaguar Elektrikli Otomobil Modellerini Duyurdu

0
1022
Jaguar Elektrikli Otomobil

Jaguar elektrikli otomobil modellerini duyurdu. Firma tarafından 3 adet yeni elektrikli SUV geleceği bilgisi verildi.

Jaguar Elektrikli Otomobil Özellikleri

Jaguar tarafından gelecek olan modeller giriş seviyesinde olmayacak. Bu otomobiller üst düzey ve lüks olacak. Bunun yanı sıra her ne kadar giriş seviyesinde bir model olmayacak olsa da iddialara göre küçük olan model Porsche Taycan Sport Turismo boyutunda olacak.

Aracın tek ve çift motorlu güç aktarma organlarına sahip modelleri olacak.

Üst düzey modelin dört tekerden çekişli ve çift elektrik motoruna sahip olacağı söyleniyor. Tüm modeller elektrikli olacak.

Üst düzey model Çin ve Amerika pazarında 200 mm daha uzun bir dingil mesafesine sahip olacak. Bunun yanı sıra dört tekerden çekişli ve çift elektrik motoruna sahip olacak.

Bu modellerde ayrıca Otonom sürüş, bulut teknolojisi gibi teknolojilerde yer alacak. Bunların dışında Jaguar tarafından araçlar hakkında çok fazla teknik detay paylaşımı yapılmadı.

2024 Yılında Konsept Tasarım Gelecek

İlk elektrikli Jaguar konsept modeli 2024 yılında çıkacak. Bunun yanı sıra Jaguar tarafından bu konsept piyasaya çıkmadan önce özel bir lansman da düzenlenecek.

2025 yılında ise araçların ilk modellerini piyasada görebileceğiz.

Jaguar Modellerinin Tahmini Fiyatı

Gelen bilgilere göre tahmini elektrikli modeller için fiyatlar ise şu şekilde olacak:

En düşük fiyatlı üç ve beş kapılı gövdeye sahip iki ayrı model 80.000 ile 90.000 Sterlin aralığında olacak.

Üst düzey modellerin fiyatları ise 100.000 Sterlin’den fazla olacak. Tek motorlu ya da çift motorlu, iki veya dört tekerden çekişli ve en iyi donanıma sahip güçlü modellerin fiyatı ise 120.000 Sterlinden başlayacak.

Ayrıca en iyi donanıma sahip en üst düzey model, her şey dahil haliyle fiyatı 200.000 Sterlin civarında olacak.

Jaguar 2024 yılında üretime yakın bir konsept tasarımın tanıtımını gerçekleştirecek. Bu konsept tasarım dünya çapında önemli bir otomobil fuarında da yer alacak. Tüm teknik detaylar ve tasarım özellikleri bu otomobil fuarında ki lansmanda duyurulacak.

Sıfır KM Jaguar Modellerine Göz Atın

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here