Land Rover markasının en özel araçlarından birisi olan Discovery 6 modeli, elden geçirilerek pratik bir araç haline gelecek. 2025 Land Rover Discovery EV 4X4 lüks ve pratikliği birleştirmek için tasarlandı.

Land Rover markasının bu yenilikteki amacı Discovery modelini Defender modelinin çizgisinden uzaklaştırmak ve yepyeni bir kategori oluşturmaktır. 

Land Rover Discovery Modelinin Tarihsel Dönüşümü

Land rover discovery arka görünüm

2025 Land Rover Discovery markası için tarihsel açıdan oldukça önemli bir araçtır. Range Rover 1989 yılında tüm gözleri üzerine toplamıştı. Discovery modeli daha uygun fiyatlı ve aile için olan modeli olarak tanıtılmıştı. 2012 yılında ise milyonuncu aracını banttan indirerek dünya çapında tanınan bir araç haline geldi.

Son yıllarda Discovery Modelinin popülerliği git gide azaldı. Bu nedenle Land Rover ürünlerinden en az satan araba haline geldi. Discovery modeli 12 boyunca yalnızca 16.900 adet satarken Defender modeli 60.000 adet satış rakamına ulaştı.

Yeni 8 koltuklu Land Rover Defender modelinin gelişiyle birlikte Discovery Modelinin pabucu iyice dama atıldı. Geçen ay görevinden ayrılan Land Rover markasının eski CEO’su “Lüks modellerimizin en iyi özelliklerinden birçoğuna sahip olması gerekiyor, ancak pratiklik ve erişilebilirlik üzerinde duruluyor.” Dedi. Bahsettikleri bu araç kuşkusuz 2025 Land Rover Discovery EV 4X4 olacak. Temel amaç Land Rover markasını geliştirmek ve elektrifikasyon dönüşümünü sağlamaktır.

Land Rover Markasının EV Dönüşümü

Land rover discovery

2026 Yılına kadar 6 adet Land Rover modeli satışa sunulması planlanıyor. Bu sürecin sonunda ise %60 elektrikli bir marka haline gelecek. Ayrıca şirketin satış bayilerindeki tüm modelleri elektrikli seçenekleriyle beraber satışa sunulacak.

Land Rover şirketi tüm araçların henüz elektrifikasyon dönüşümünün olmayacağını belirtti. Ek olarak, Discovery markasının Range Rover gibi kendi başına bir marka olması gerektiğini belirtti.

Land Rover Discovery Sport, hali hazırda adaşının daha küçük bir modeli olarak hizmet veriyor. Gelecek 2025 Land Rover Discovery EV 4X4 modeli için ise üretim fabrikası yeniden derlenme aşamasında. Bu yeni Discovery, Range Rover ve Range Rover sport modellerinin mimarisi baz alınarak tasarlanacak.

Tasarım ve Donanım Detayları

Saf elektrikli bir güç aktarma organı bulunan yeni Discovery 6 modeli, çok yönlü ve alüminyum ağırlıklı bir yapıya sahip. Bu sayede Discovery 6 modeli uzun zamandır beklediği inceliği ve arazi kabiliyetini yakalayacak. Bugünkü Discovery modelinden daha sağlam ve aerodinamik olan bu yapı baştan sona daha rekabetçi bir Discovery yaratıyor.

2025 Land Rover Discovery EV 4X4 modeli şirketin ilk 4X4 elektrikli aracı olacak. Discovery’nin bulunduğu yelpaze ve fiyatı ele alındığında Range Rover modelinde 4.4 litrelik V8 motor pek uygun olmayacaktır. Onun, yerine 3.0 hafif hibrit bir motor tercih ediliyor. Bu motoru 38 kW pil ile birleştiren hibrit motor toplamda 60 mili aşan bir menzile sahip.

Peki siz Discovery Modelinin yeni karakteri hakkında ne düşünüyorsunuz?

Sıfır Kilometre Land Rover Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here