2023 yılının ayak seslerinin duyulmasıyla beraber tüm otomotiv şirketleri gelecek planlarını oluşturmaya başladı. Özellikle elektrikli araç teknolojisinin gelişmesiyle birlikte bu şirketler içten yanmalı motorları terk etti. Böylece yatırımlarını EV odaklı gerçekleştirmeyi hedeflediler.

Skoda Şirketinden EV Dönüşümü İçin Büyük Yatırım!

Skoda EV Dönüşümü

Skoda otomotiv şirketi de bu yolda ilerleyerek EV Dönüşümü İçin düğmeye bastı. Çekya’nın ünlü otomotiv şirketi Skoda önümüzdeki 4 yıl için 2.1 milyar euro yatırım yaptı. Geçtiğimiz günlerde tanıtılan Skoda Vision 7S konsepti 2026 yılında piyasaya sürülecek olan modellerinden birisi olarak gözüküyor. Skoda yatırımları dahilinde 2026 Yılına kadar 3 otomobil hedefi koyuyor.

Yeni araçlardan birisinin 2024 model yeni Elroq olması planlanıyor. Bu araç Crossover segmentinde yer alacak. Yukarıda bahsettiğimiz Vision 7S modeli ise SUV segmentinde yer alacak. Ayrıca önümüzdeki yıllarda Octavia sedan ve Fabia Mini modellerinin elektrikli versiyonları da bekleniyor. Ancak şirket sözcüsüne göre bu 2026 yılından önce olmayacak. Skoda CEO’su bu konuda Fabia gibi mini bir aracın bataryalarla donatılmasının oldukça zor olduğunu belirtti.

Alman ticaret gazetesi Handelsblatt’a göre Skoda şirketi 2026 Yılına kadar 3.1 milyar Euro dan 5.7 milyar Euro ya kadar bir yatırım yapacak. Bu yatırım sonucunda ise Skoda neredeyse tamamen elektrikli otomobil üretimine geçecek. Böylece 2026 Yılına kadar 3 Elektrikli Otomobil Hedefi tamamlanmış olacak.

Skoda’nın Elektrikli Otomobil Karnesi

Skoda EV Dönüşümü

Skoda otomotiv şirketi bugüne kadar birçok elektrikli otomobil üzerinde çalıştı. Şu anda Skoda’nın satışta olan tek Elektriklisi, eğimli tavanlı ve Coupe formunda olan Enyaq İV Crossover modelidir. İlk ürettiği elektrikli otomobil ise CİTİGO-EV modeliydi. Fakat bu model beklenen ilgiyi görmedi ve 2020 yılında tanıtılmasından kısa bir süre sonra sahneden çekildi.

Volkswagen grubu CEO’su ve eski Skoda patronu 2026 Yılına kadar 3 Elektrikli Otomobil Hedefi hakkında konuştu. Bu araçlar hali hazırda var olan modellerin yükseltilmiş versiyonları olacak. Seat Ibiza ve Skoda Fabia modelleri bu yükseltmede başrolü paylaşacaklar.

Peki siz Skoda’nın hedeflerini nasıl buldunuz? Skoda hedeflerini gerçekleştirdiğinde Skoda model araç satın almak ister misiniz?

Sıfır Kilometre SKODA Modelleri

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here