Ferrari markası kurulduğundan beri spor otomobillerde ve yarış araçlarında tüm dünyaya öncülük ediyor. Gelecekte ise bu durumu sürdürebilmek için bir dizi çalışma yürütüyor. Bu çalışmalardan en yenisi ise Ferrari’nin 1338bhp VGT konsepti.

Ferrari bu aracı sanal oyun dünyası için özel olarak tasarladı. 1338 beygir güce sahip ve tek koltuklu olan VGT konsepti gelecekte yarış otomobillerinin nasıl olacağı hakkında bizlere fikir veriyor. Ayrıca Ferrari’nin Maranello üssünde tasarlanan fütüristik tasarıma sahip Vision Gran Turismo, markanın gelecekte çıkaracağı spor otomobil araçlar için “fütüristik bir tasarım manifestosu” niteliğinde.

Ferrari’nin 1338bhp VGT konsepti, Gran Turismo 7 yarış simülatörüne özel olarak üretildi. Bu araç Flavio Manzoni’nin Ferrari Centro Stile’deki ekibi tarafından tasarlandı. Bu yüzden VGT modelinin sanal dünya ile sınırlı kalmayacağı ve gelecekte gerçeğinin üretilme olasılığının yüksek olduğu belirtiliyor.

Ferrari 1338bhp VGT Konseptin Tasarımı

Ferrari'nin 1338bhp VGT Konsepti Ortaya Çıktı

Aerodinamik, bu aracın tasarımında en temel rolü oynuyor. Yüksek hızlara çıkıldığında hava akışını kokpitin yanlarından ve iki kanaldan yönlendiriyor. Eğer VGT bu tasarımı hayata geçirirse ödül kazanabilir. Ek olarak, iki kanallı tasarımı sayesinde araç çok az sürtünme kuvvetiyle yoluna devam edebiliyor.

Arka kısımda ise bizleri oldukça büyük bir spoiler karşılıyor. Bu spoilerin altında ise oldukça sivri ve uzun bir tasarıma sahip LED stop farları mevcut.

VGT modelinin oldukça yere yakın olması ve jantlarının oldukça büyük olması dikkatlerden kaçmıyor. Jantlar aerodinamik yakalanması açısından deliksiz bir tasarıma sahip.

Aracın içerisinde yalnızca bir adet koltuk ve bir adet direksiyon simidi mevcut. Bu direksiyon simidinin içerisinde dijital gösterge paneli mevcut.

Ferrari 1338bhp VGT Donanım Özellikleri

Ferrari'nin 1338bhp VGT

Ferrari’nin 1338bhp VGT konsepti tasarımı dışında bu araca güç veren 120 derece çift turbo şarjlı 3.0 litre hacme sahip bir motor bloğuna sahip. Bu motor bloğu sıralı 6 silindirle çalışıyor. Bu yüzden 5500 devirde ise 664 lb ft tork veriyor. Biri arka aksta ve iki ön tekerlerde olmak üzere üç tane elektrik motoru bu güce ek 322 beygir gücü daha sağlıyor.

Aslen bu motor bloğu Formula 1’den türetilen yüksek devirli ve sekiz ileri çift kavramalı bir şanzıman ile desteklenmektedir. Bu sayede Ferrari’nin 1338bhp VGT konsepti, 2 saniyeden kısa bir sürede 100km/h hıza ulaşabiliyor. Tam 5 saniye sürede ise 124km/h hıza ulaşabiliyor. 1250kg ağırlığa sahip bu aracın son hızı ise 350km/h olarak belirtiliyor.

Ferrari 1338bhp VGT Konsepti Hayata Geçer Mi?

Ferrari'nin 1338bhp VGT

Bu harika yarış aracının gerçek bir versiyonu henüz duyurulmamış olsa da 15 Aralık’tan itibaren Ferrari’nin Maranello’daki müzesinde tamı tamına benzer bir çalışma yapılacak.

Daha önce sanal ortamda üretilip daha sonra hayata geçirilen projeler bulunuyor. Bunlardan günümüze en yakın olanı ise V10 motorlu McLaren Solus GT modelidir. Toplamda 830 beygir güce sahip olan ve 1000kg altı olan bu araçtan yalnızca 25 adet üretildi. Tanesi 3 milyon Euro’dan alıcı buldu.

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here