VW patronu Herbert Diess, Apple’ın otomobil endüstrisine girme planlarıyla ilgilenmiyor ve Volkswagen Apple’ın otomotiv alanındaki çabalarından korkmuyor. Diess, Avrupa’nın en büyük otomobil üreticisinin teknoloji firmaları için sözleşmeli bir üreticiye indirgenebileceği endişelerini reddetti.

VW Patronu, Apple’ın Otomotiv Çabalarından Korkmuyor

Bir Apple otomobilinin çıkacağı ile ilgili haberler yıllardır dönüyor. Ancak Aralık 2020’de araç üzerindeki çalışmaların 2024 yılına kadar piyasaya çıkması hedefiyle hızlandığı bildirildiğinde üretim daha hızlı bir seviyeye ulaştı. Bir teknoloji şirketi olan Apple’in otomotiv dünyasına girmesi piyasayı biraz şaşırtmak ile birlikte heyecanlandırdı. Dünyanın en değerli şirketlerinden birinin araba yapma olasılığına rağmen, VW CEO’su Herbert Diess endişeli değil.

Diess, Alman gazetesi Frankfurter Allgemeine Sonntagszeiting’e verdiği son röportajda, “Otomobil endüstrisi, tek bir hamlede devralabileceğiniz tipik bir teknoloji sektörü değil.” dedi. Ayrıca Helbert Diess, “Apple bunu bir gecede yönetmeyecek.” dedi. Nakit zengini ABD ve Asyalı teknoloji devleri, otomobiller yavaş yavaş yazılım ağırlıklı kendi kendine sürüş araçlarına dönüşürken, sektöre yeni girişler planlanıyor.

VW Patronu, Apple'ın Otomotiv Çabalarından Korkmuyor

Diess, Apple’ın piller, yazılım ve tasarım konusunda uzmanlığı ve büyük nakit rezervleri olduğu için bir araba geliştirmesinin şaşırtıcı olmadığını da sözlerine ekledi. Buna rağmen, Reuters’ın aktardığına göre “korkmuyoruz” dedi.

Volkswagen, elektrikli araç alanında lider şirketlerden biri olmayı hedefliyor ve 2020 yılında bir önceki yıla göre yüzde 214 artışla toplam 231.600 elektrikli araç sattı. Otomotiv devi Volkswagen bu rakamları katlayarak 2021 yılında hızını daha da artırmayı planlıyor. Benzinli ve dizel piyasasındaki varlığını elektrikli araç pazarına taşıyarak benimsetmeye devam ediyor. Business Standard raporlarına göre Diess, Volkswagen’in elektrikli araçlar çağındaki teknoloji firmaları için bir fason üreticiye indirgenebileceği fikri üzerine de soğuk su döktü.

Morgan Stanley analistleri 2020 Aralık ayında yayınlanan bir yatırımcı notunda, Apple’ın otomotiv alanına girmesinin aslında mantıklı olduğunu söyledi. Ayrıca Stanley, “Elektrikli ve otonom araçlarda kullanılan bağlantılı teknolojide çok fazla şey oluyor.” dedi. Ayrıca, “Belki de dünyanın en değerli şirketinin, 10 trilyon dolarlık küresel mobilite pazarında oynaması için uygun bir zaman.” sözlerini de ekledi.

İkinci El Volkswagen İlanları

Arabanı Trink Sat

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here