Volkswagen Golf Variant: Tanıdık Geliyor

0
1895
volkswagen golf variant

Hatchback’in ardından, sekizinci Alman kompakt serisinin station wagon versiyonun çıkış zamanı geldi. Karşınızda Volkswagen Golf Variant…

Volkswagen Golf yelpazesi, Variant versiyonunun gelmesiyle tamamlandı. Genel olarak çok fazla alana ihtiyaç duyanlar için tasarlanmış aile versiyonunun bildiğimiz Golf’ten ayrıldığını söyleyebiliriz. Teknolojik içerik ve motor yelpazesinin yanı sıra stilistik yaklaşım hatchback’inkini sadık bir şekilde takip ediyor. Ancak burada özellikle bagaj için çok daha fazla alan var.

35 cm daha fazla

Volkswagen Golf Variant, türetildiği ve Mqb platformunu paylaştığı hatchback ile karşılaştırıldığında 35 santimetre daha uzun. Dolayısıyla toplamı 4,63 metreye çıkarıyor . Özellikle standart konfigürasyonda 611 litre ve ikinci koltuk sırasının arkalıklarını katlayarak 1.642 litre olan bagaj için daha fazla alan mevcut. Artık 4,8 santimetre daha fazla diz mesafesine sahip olan otomobil, arkada oturanlara bile daha fazla alan sağlıyor.

Hatchback ile karşılaştırıldığında estetik farklılıklar minimum düzeyde. Golf Variant, Alman kompaktının en son nesli ile başlatılan stilistik dile saygı duyuyor. Aynısı, gösterge tablosuna yerleştirilmiş iki ekran tarafından iyi bir şekilde temsil edilen, dijital içeriğin artık hakim olduğu iç mekanlar için de geçerli.

Alltrack de var

Motor yelpazesi henüz onaylanmadı, ancak iki hacimli Golf’ü takip edeceği kesin görünüyor. Golf listesinde bu nedenle 131 ve 150 hp gücünde 1,5 TSI de bulunacak. Ve büyük olasılıkla da 1.0 TSİ hafif hibrid ve plug-in türevleri de dahil olacak. Dizeller arasında ise 116 ve 150 hp ile 2.0 TDI seçeneği mevcut.

Volkswagen Golf Variant’ın yanı sıra, Alltrack versiyonu da asfalttan uzaklaşmaya aldırış etmeyenler için tasarlandı. Normal standartlardan biraz daha yüksek, tamponların özel tasarımı ve vücudun her yerini saran siyah plastik bantlarla karakterize edilmiş. Ayrıca, seçilen motordan bağımsız olarak tüm Alltrack’ler 4Motion dört tekerlekten çekiş sistemi ile donatılacak.

2. El Araba İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here