Elektrikli Otomobil Satışları, Dizelleri Geride Bırakıyor

1
1210

Eylül ayı için Avrupa’da modele göre yeni otomobil satışları analizi, elektrikli araçların (BEV’ler, PHEV’ler ve HEV’ler) dört satıştan birini oluşturduğunu ve ilk kez dizel otomobil satışlarını geride bıraktığını gösteriyor.

Elektrikli Otomobil Satışları Artıyor

elektrikli araba

JATO dynamics’in verileri, otomobil satışlarının yılın ilk dokuz ayında% 29 düşüşle 8,54 milyon adede düştüğünü gösteriyor, ancak aynı zamanda ‘Avrupa’nın bir elektrik devrimi için hazır olduğuna dair açık işaretler de var’ dedi. JATO Dynamic’in Avrupa’daki 27 pazar için verileri, Eylül ayında tescil edilen toplam elektrikli otomobil sayısının (saf elektrikli, takılabilir hibritler, tam hibritler ve hafif hibritler dahil) dizel otomobiller için yapılan kayıt sayısından daha yüksek olduğunu gösteriyor.

Dizeli Geride Bıraktı

İlk kez, alternatif yakıtlı araçlar iki içten yanmalı motor (ICE) türünden birini geride bıraktı. Bu önemli bir değişikliğe işaret ediyor – sadece beş yıl önce, dizel otomobiller Avrupa’da baskın bir oyuncuydu. Genel olarak pazar Eylül ayında sadece% 1,2’lik bir büyüme ile yaklaşık 1,3 milyon binek otomobile ulaşırken, yakıt türüne göre karışım, büyüme oranlarında büyük farklara işaret ediyor.

Benzinli ve dizel otomobillere olan talep, Eylül 2019’a göre çift haneli düşüşler gösterirken, elektrikli araçların hacmi %139 artarak 327.800 adede yükseldi. Bu rakamlar hem hacim hem de pazar payı açısından bir rekor.

Elektrikli Otomobil Satışları: Pazar Payı

Aynı zamanda, dizel pazar payı Eylül ayında yalnızca% 24,8 ile rekor düşük bir seviyeye ulaştı. Tam on yıl önce, dizel otomobiller tescillerin% 50’sini oluştururken, elektrikli araçlar için pazar payı% 1’in altındaydı. JATO Dynamics Küresel Analisti Felipe Munoz, “İçten yanmalı motorda, elektrikli motorlara geçiş nihayet gerçekleşiyor. Bu büyük ölçüde hükümet politikaları ve teşviklerine bağlı olsa da, tüketiciler de artık bu yeni teknolojileri benimsemeye hazır.”

Geçen ay Volkswagen Grubu Avrupa’da 40.300 elektrikli araç tescil ettirerek Toyota’nın ardından ikinci en büyük elektrikli araç satıcısı oldu ve hibrit segmentteki hakimiyetini sürdürdü. Geçen ay, hibritler ve hafif hibritler, pazar hacimleri %124 artarak toplam elektrikli araçların kayıtlarının %53’ünü temsil ediyordu.

Toyota ve Lexus her zamanki gibi %32 pazar payı ile piyasaya hakim oldu. Ancak daha fazla büyüme oranı Ford, Suzuki, Fiat ve BMW tarafından sağlandı. Çok sayıda Toyota modelinin güçlü sonuçlarına ek olarak, popüler Ford Puma, Fiat 500 ve Fiat Panda tarafından pazar hacmi arttı.

2. El Araba İlanları

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here