Çocuklar Gezegeni Düşünüyor: Elektrikli Arabalar Ve Çevrecilik

1
1067
elektrikli araba ve çevrecilik

Peugeot tarafından yapılan yakın tarihli bir anket, çocukların yarısından fazlasının ebeveynlerinin daha çevre dostu bir arabaya geçmeye istekli olduğunu ortaya koydu. Çocuklar elektrikli arabalar ve çevrecilik konusunda duyarlı.

Daha Çevreci Arabalar İçin Zorlayan Çocuklar

Okullarda öğretilen çevre üzerindeki etkimiz konusunda artan farkındalıkla birlikte, bizi daha temiz bir gezegeni takip etmeye iten çocuklar olacak gibi görünüyor. Ancak bu sadece arabalarda bitmiyor. Görünüşe göre çocuklar iklim değişikliğinin etkileriyle mücadeleye yardımcı olmak için geri dönüşümü teşvik etme, birden fazla kullanımı olan ürünleri tercih etme ve daha az et yemeyi tercih etme eğilimindedir.

Elektrikli Arabalar ve Çevrecilik Çocukların Gündemi

elektrikli arabalar

Peugeot’nun araştırması, ebeveynleri ve vasilerinin yanı sıra 7-12 yaşları arasındaki 1.250’den fazla çocuğu örnekledi. Ailenin daha genç üyelerinin, yaşlı aile üyelerinin satın alma alışkanlıklarını etkilemeye çalıştıklarını ortaya çıkardı.

Ayrıca, çocukların yüzde 67,8’inin elektrikli ve fişli hibrit arabaların gezegen için daha iyi olduğuna inandıklarını söylediğini de ortaya çıkardı. Dahası, anketteki ebeveynlerin yarısından fazlası (yüzde 55,3) çocuklarının kendilerinden bir EV sahibi olmalarını istediğini söyledi.

Çocukların yüzde 72,2’si, araba satın alma ve tatile nereye gidecekleri de dahil olmak üzere satın alma konusunda ebeveynleri tarafından kendilerine danışıldığını söylediğinden, çocukların önemli hane kararları üzerinde kayda değer bir etkiye sahip olabileceği açık.

Sonuçlar, menzilindeki hibrit ve elektrikli araçların sayısını artıran birçok üretici için kesinlikle iyiye işaret.

Elektrikli ve Hibrit Arabalar

Peugeot’nun kendi yelpazesinde zaten birkaç elektrikli ve hibrit modeli var. Buna e-208 ve e-2008’in yanı sıra plug-in hibrit 3008 ve 508 dahil. Ancak, 2023 yılına kadar ürün yelpazesindeki her model için elektrikli bir seçenek sunmayı planlıyor.

Bu arada Volvo, 2025 yılına kadar araçlarının yarısını elektrikli hale getirmeyi ve aynı yıl her bir araçtaki yaşam döngüsü karbon ayak izini yüzde 40 azaltmayı hedefledi.

Diğer üreticilerin de benzer şekilde iddialı planları var, Stoneacre ağında bulunan üreticilerin çoğu, kendi çizgileri dahilinde hibrit veya tamamen elektrikli bir model sunuyor.

Ödün Vermeye Gerek Yok

İyi haber şu ki, önemli yatırımlar sayesinde daha çevre dostu bir model seçmek söz konusu olduğunda taviz vermeye gerek yok.

Elektrikli arabaların menziliyle ilgili ilk korkular azaldı. Ayrıca, şarj altyapısındaki iyileştirmeler sayesinde, insanlar elektrikli arabalarında daha uzağa seyahat etme konusunda daha emin hale geliyor. Biraz dikkatli planlamayla, öğle yemeği için mola verirken uzun bir araba yolculuğunda şarjını tamamlayabilirsiniz.

Dahası, UBS tarafından yapılan analiz, 2024 yılına kadar elektrikli otomobillerin içten yanmalı modellerle aynı maliyete sahip olacağını gösteriyor. Elektrikli modellerin fiyatı hala bazıları için bir engel olduğundan, bu muhtemelen iyi bir haber olarak geliyor. Geçiş yapmanın daha kolay olmasını sağlamaya kesinlikle yardımcı olacaktır.

2. El Araba İlanları

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here