Hidrolik ile Elektrohidrolik Direksiyon Arasındaki Farklar

0
4665
hidrolik ile elektrohidrolik direksiyon arasındaki farklar

Artık tüm modern otomobiller, sürüşü çok daha rahat hale getiren bir mekanizma olan hidrolik direksiyon ile donatılmıştır. Bu cihaz sayesinde aslında tekerlekleri döndürmek için direksiyon simidine daha az kuvvet uygulanması gerekiyor. Hidrolik direksiyonun nasıl çalıştığını ve hidrolik ile elektrohidrolik direksiyon arasındaki farklar neler, bunları öğrenelim.

Elektrikli hidrolik direksiyon: Hidrolik ile Elektrohidrolik direksiyon arasındaki farklar

Hidrolik direksiyonun avantajlardan biri, direksiyon simidini döndürmek için gereken daha az kuvvettir. Hidrolik direksiyon, işlevi tekerlekleri yönlendirmek için gereken kuvveti azaltmak olan harici bir güç kaynağı kullanır.

Hidrolik direksiyonun faydaları, özellikle park aşamasında takdir edilmektedir, çünkü otomobil hareketsizken, lastikler motosiklet durumlarına göre zeminle daha fazla sürtünme oluşturur ve direksiyonu ağırlaştırır.

Elektrikli hidrolik direksiyondan bahsettiğimizde, direksiyon kolonuna bağlı bir elektrik motorunu kullanan ve bir kontrol ünitesi tarafından yönetilen, direksiyon hareketinin bir sensörden gelen bilgilere dayanarak desteklendiği bir cihazı kastediyoruz. Dahası, bu sistemle daha fazla sürüş hassasiyeti elde edilir çünkü direksiyon tepkisi aracın hızına bağlıdır: bu ne kadar artarsa, hidrolik direksiyon yardımı o kadar az olur.

Elektrikli hidrolik direksiyon sayesinde, hem elektrik motorunun daha yüksek verimliliği hem de direksiyon hareketi olmadığında devre dışı bırakılma olasılığı için hidrolik olana kıyasla daha fazla enerji tasarrufu elde edilir.

Ayrıca, bir arıza durumunda, elektrikli hidrolik direksiyon, gösterge panelinde bulunan bir uyarı ışığını yakarak sorunu derhal bildirir. Arıza durumunda arabanızı sürmeye devam etmeniz mümkün oluyor. ancak tabii ki direksiyon simidini çevirmek için gereken çaba daha fazla olacaktır.

Son olarak, bazı arabalar çift sürüş işlevine sahip bir hidrolik direksiyon kullanır. Fiat’ta bu cihaz, Punto’nun ikinci serisinin lansmanı vesilesiyle 1999 yılında kabul edildi. Gösterge panelindeki bir düğmeye basarak, direksiyon simidini çevirmek için gereken gücü daha da hafifletmeye izin verildi.

Hidrolik direksiyon

Hidrolik direksiyon, orijinal olarak traktörler veya kamyonlar gibi ağır araçlarda kullanılmak üzere tasarlandı ve daha sonra büyük hacimli sedanlarda kullanılmak üzere tasarlandı.

Elektrikli eşdeğeri otomobiller üzerinde daha büyük bir uygulamaya sahip olsa bile bu sistem bugün hala yaygın.

Hidrolik direksiyonun avantajları arasında, elektrikli olana kıyasla daha büyük bir sürüş hissi bulunur. Bu cihazın olumsuz tarafları, pompa her zaman çalışır durumda olduğundan, ağırlık ve sürekli enerji emilimi ile ilgilidir.

2. El Araba İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here