Porsche Taycan Turbo S İç Mekan Hız Rekorunu Kırdı!

1
3103

Pistte rekorlar kırmaktan bıkan Porsche, iç mekanda da bir araçla en yüksek hız için belirsiz bir Guinness Dünya Rekoru unvanını kırmak için çalışmalara başladı. Bu rekor denemesinde Porsche’nin asıl amacı Taycan’ı örnek göstererek araba frenlerinin ne kadar iyi olduğunu göstermektir. Porsche, Taycan Turbo S ile iç mekan hız rekorunu kaç km ile tamamladı? Bunun için nasıl bir iç mekan seçti? Ve işte sonuçlar.

Porsche Taycan Turbo S İç Mekan Hız Rekoru

Rekor, nispeten mütevazı bir hız olan 138,4 km / saat (86 mil / saat) idi. Ancak Porsche Taycan Turbo S açık kapıları olmayan bir binanın içindeyken başlangıç noktasından başlayıp bitişe kadar gidip ve tam çizgide durması gerekiyordu.

Bu deneme, rekoru kırmak isteyen herkesin devasa bir binaya ve iyi frenlere sahip hızlı bir arabaya erişmesi gerektiği anlamına gelir.
Porsche Taycan Turbo S iç mekan hız rekorunu kırdığı bina New Orleans’taki Ernest N. Morial Kongre Merkezidir. Ayrıca bu bina 92.903 metrekare ile Amerika Birleşik Devletleri’ndeki en büyük bitişik sergi salonu olarak varlığını sürdürüyor.

Porsche Taycan Turbo S İç Mekan Hız Rekoru

Binanın bol miktarda alanı varken, Porsche cilalı beton zeminlerinin “hızla sürüldüğünde buz hissi yarattığını” belirtti. Yarışçı Leh Keen, “Yüzey o kadar öngörülemez, o kadar kaygan ki arabanıza tam bir güven duymanız gerekiyor.” dedi. Ayrıca bu binanın zemini “Gerçekten buz gibiydi ve sonunda gerçekten sert bir duvara bakacak şekilde hızlanıyorsunuz.” dedi.

Porsche Taycan Turbo S İç Mekan Hız Rekoru

Bina ve rekor denemesi için bir çok şey araştırıldı. Herhangi bir kaza yaşanmaması için türlü önlemler alındı. Daha sonra, Keen iyi bir rekor denemesi ​​yapmak için kontrolü ele aldı ve sonunda bir bitiş noktasına gelmeden önce 165.1 km / saat’e (102.6 mph) hıza ulaştığında rekor ilk denemede düştü. Bu, yedi yıldır rekor olarak tanımlanan önceki rakamı 26.7 km / saat (16.6 mil / saat) ile aştı.

Porsche Taycan Turbo S İç Mekan Hız Rekoru

Bu rekor başarısının ardından Keen, “İç mekanda, bu kadar büyük bir alanda bile hız hissi muazzam” dedi. Keen sürüşü sırasında hız göstergesine bakmadığını söyledi, bu yüzden “rekoru kırmam benim için bir sürpriz ve rahatlama oldu” dedi.

İkinci El Porsche Taycan İlanları

1 YORUM

  1. Bu aracı kullanan herkes başının döndüğünü midesinin bulandığını söylüyor:) çok merak ediyorum. ama son gelen zamlardan sonra hayal etmek bile imkansız oldu.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here