Apple Lamborghini Yöneticisi ile Anlaştı!

0
621

Amerikan çok uluslu bir şirket olan Apple’ın otomotiv sektörüne ne zaman gireceği uzun zamandır konuşuluyordu. Şirket bu konuda çalışmalarını sürdürdüğünü açıklamıştı. Ancak Apple’ın üreteceği otomobil hakkında birçok çeşitli iddia ortaya atılıyor. Ne yazık ki elimizde henüz Apple’ın otomobili hakkında kesin bir bilgi yok. Ancak şunu biliyoruz ki şirket bir otomobil üzerinde çalışıyor. Amerikan asıllı teknoloji şirketi Apple, son yaptığı hamle ile bu iddialarımızı daha da güçlendirdi. Apple ve Lamborghini…

Apple ve Lamborghini

Apple ve Lamborghini

Amerikan merkezli teknoloji şirketi olan Apple bünyesine bir yeni yönetici kattı. Bu kişi İtalyan asıllı süper otomobil üreticisi Lamborghini’nin yöneticisi. İsmi ise Luigi Taraborrelli. Luigi Taraborrelli 20 yıldır Lamborghini adına çalışıyordu. Ancak Mayıs ayında Lamborghini’den ayrılmıştı. Taraborelli, görev süresi boyunca şasi ve araç dinamikleri üzerinde çalışmıştı. Üstelik Lamborghini’nin Urus, Huracan, ve Aventador modellerinin geliştirilmesinde de görev almıştı.

Luigi Taraborrelli’nin işe alınması bizlere Apple’ın hala elektrikli bir otomobil üretmekte kararlı olduğunu gösteriyor. Bir diğer yandan Apple’ın da Project Titan olarak isimlendirdiği otomobil projesini 2014 yılından bu yana biliyoruz. Markanın bu sürecinde defalarca ertelenen projenin ekibi de sürekli olarak değişmişti.

apple ve lamborghini

Apple’ın Otomobil Çalışmaları Sürüyor

Apple car projesi hala bir bilinmezliğe doğru gidiyor. Bu süreçte birçok sorunla karşılaştı. Ancak hala ortaya bir sonuç çıkmadı. Ne yazık ki 2014 yılından bu yana üzerinde çalıştıkları projede halen Apple tarafından bir prototip göremedik.

Bütün bu olumsuzluklar bir yana Apple hala otomobil konusunda çalışmalarını sonlandırmadı. Apple, geçtiğimiz yıl üst düzey yazılım yöneticilerinden biri olan Kevin Lynch’ı proje denetleyicisi olarak görevlendirmişti. Şirket, son olarak Ford’da güvenlik direktörü olarak görev yapan Desi Ujkasheviç’i de bünyesine kattı.

Apple, otomobil çalışmalarını son derece gizli yürüttüğü için nasıl bir model geleceğini oldukça merak ediyoruz. Biliyoruz ki Apple Car projesi üzerinde uzun zamandır çalışılıyor. Bakalım ne gibi yeniliklerle karşımıza çıkacak. Bizlere beklemek düşüyor. Apple’ın elektrikli ve büyük oranda otonom olması beklenen aracının tanıtım tarihi 2024 yılında olacak gibi. Ancak daha önce de bu tarihin ertelendiğini varsayarsak yine ertelenebilir.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here