İlk Lamborghini Countach yeniden inşa edildi. Geçtiğimiz günlerde Lamborghini, ünlü Countach adını geri getirmeyi planladığını doğrulamıştı. Bunun üzerine ünlü marka bu doğrultuda ilk adımları atmaya başladı. Lamborghini’nin 70’ler ve 80’lerde yarattığı otomobilleri, birçok modern özelliğe sahipti. Marka geçmişte araba üretirken gösterdiği aynı özeni şimdi daha da akıllıca yapıyor. Araçlarını geliştirirken günümüzün en son teknoloji ve en yeni sistemlerini kullanıyor. Ancak marka son zamanlarda bazı ünlü otomobillerini yeniden inşa etmeye başladı. Ve öncü orijinalinden radikal bir ayrılma içermeyen Countach’ın dönüşüyle ​​yeniden hayat buluyor.

İlk Lamborghini Countach İnşası

Lamborghini Countach, dünyanın en çok tanınan süper arabalarından biridir. Başlangıçta 70’lerin başında tasarlanmıştır. Ancak böyle olmasına rağmen, bugünün alıcılarının büyük olasılıkla yerel bir gösterimde bir tane almak isteyeceği bir otomobildir. Bunun nedeni, Lamborghini Countach’ın her zaman popüler kültürde damgasını vurmanın bir yolunu bulmuş olmasıdır.

Lamborghini Countach, ilk film gösterimlerinden birini 80’li yıllarda Cannonball Run filminde göründüğünde yaptı. Countach ayrıca The Wolf of Wall Street filminde de rol aldı. Ve burada Leonardo DiCaprio ile ikonik bir sahnede yer aldı. Böylece Lamborghini’nin meşhur modeli birkaç neslin akıllarında kalabildi. Yine de Countach’ın şüpheli güvenilirliğine rağmen bir kült takipçisi olmasının nedenlerinden biride bu ünlü geçmişidir.

Lamborghini modelinin ününün çok iyi farkında ve bunu gururla sahipleniyorlar. Bu nedenle İtalyan süper otomobil üreticisi, ilk olarak 1971’de piyasaya sürülen orijinal Lamborghini Countach konsept otomobilini yeniden yapılandırma kararı aldı. Böylece marka Countach’ı yeniden inşa ederek ikonik süper otomobile saygılarını sunmaya karar verdi.

İlk Lamborghini Countach Yeniden İnşa Edildi

Automobili Lamborghini’nin Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Stephan Winkelmann, “Countach, yüksek performanslı arabaları yeniden icat etti” dedi. Ayrıca, “on yıllar sonra bile bugün bile çağdaş Lamborghini’lere ilham veren stilistik dil açısından bir ikon haline geldi. Bu modelin 50. yıl dönümünü kutladığımız yılda bulunmaktayız. Ve Concorso d’Eleganza Villa d’Este’nin konsept sınıfına ilk Countach’ın rekonstrüksiyonunu getirmek olağanüstü bir şeydir. Çünkü bu efsanevi 1971 LP 500’e hayran olmamızı sağlıyor. Uzun yıllardan sonra ilk kez insanların çok beğendiği Lamborghini Countach modelini inşa etmek bizim içinde güzel bir başarıdır.” açıklamalarını ekledi.

Lamborghini Countach’yi Yeniden İnşa Etmenin Zorlukları

Countach LP 500’ün yeniden inşası Lamborghini’nin Polo Storico’su tarafından gerçekleştirildi. Ayrıca bunu yeniden inşa etmek 25.000 saatten fazla çalışma gerektirdi. Bu, matematik meraklıları için günde 8 saatten fazla demek. Countach’yi yeniden yapılandırma, markanın “tasarım ve stil” bölümü olan Lamborghini Centro Stile tarafından denetlendi. Ayrıca bu “çok önemli” bir koleksiyoncu için görevlendirildi. Kökenleri göz önüne alındığında, bu yeniden yapılanma muhtemelen önemli miktarda paraya değer. Yine de, kesinlikle yüksek bir fiyata hükmeden ilk Countach değil.

Countach’ın doğru bir şekilde yeniden inşa edildiğinden emin olmak için, projenin arkasındaki zanaatkarlar, arabanın mümkün olduğu kadar çok resmini bulmalıydı. Ve aynı zamanda mümkün olduğu kadar çok belgeyi bulmak için arşivlerin derinliklerine inmek zorunda kaldılar. Lamborghini’nin bu rekonstrüksiyona son zamanlardaki retro Countach canlandırmasından çok daha fazla zaman ve özen harcadığı söylenebilir.

Servis ve Polo Storico Başkanı Giuliano Cassataro, “Belgelerin toplanması çok önemliydi” dedi. Polo Storico Başkanı ayrıca, “Aracın tüm detaylarına, genel tutarlılığına ve teknik özelliklerine çok fazla dikkat edilmişti.” dedi.

İlk Lamborghini Countach Yeniden İnşa Edildi

Lamborghini Countach LP 500 Konsept Otomobilin Tarihi

Lamborghini Countach LP 500 ilk olarak Mart 1971’de Cenevre Otomobil Fuarı’nda görücüye çıktı. Lamborghini’ye göre Countach’ın agresif ve köşeli tasarımı otomobili gösterinin en popülerlerinden biri haline getirdi. Çoğu kaynak bu fotoğraflarının “viral” olduğunu iddia ediyorlar. Ancak biz yine de, 1970’lerin başında bir şeyin ne kadar “viral” olabileceğini merak ediyoruz.

İtalyan otomobil üreticisi, ilk Lamborghini Countach’ın resepsiyonunu anlatırken biraz süslese de, otomobilin oldukça önemli bir izlenim bıraktığına inanıyoruz. Countach’ın bu güne kadar hala sevilen bir süper otomobil olmasının bir nedeni var.

Araba bittiğinde, sahibi onu Concorso d’Eleganza Villa d’Este’deki konsept araba sınıfına koydu. Ancak, bu Countach özel bir sahip için görevlendirildiğinden, başka herhangi bir halka açık etkinlikte gösterilip gösterilmeyeceği belli değil. Şanslıysak, özel bir koleksiyonda kilitli kalmadan önce bir dünya turuna çıkabilir.

İkinci El Lamborghini İlanları

Yeni Lamborghini Countach LPI 800-4 Tarihine Sadık

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here