General Motors Elektrikli Otomobil için Hammadde Anlaşması Yaptı

0
1229
General Motors

General Motors elektrikli otomobil için ham madde anlaşmasını yaptı. Şirket, geçtiğimiz günlerde anlaşmayı duyurdu. Elektrikli otomobil piyasasının büyümesi ile beraber birçok şirket yatırımlarını bu alana yöneltti. General Motors’da bu alana yönelen şirketlerden birisi oldu. Şirket, gelecek yıllarda batarya tedarikinde problem yaşamamak için iki yeni anlaşma yaptı. Bu anlaşmalardan biri LG Chem ile diğeri de Liven ile yapıldı. Detayları sizler için derledik.

Gelecekte Elektrikli Araç Üretimi Durabilir

General Motors elektrikli otomobil üretimi için yeni anlaşmalara imza attı. Şirketin yaptığı anlaşmalar ise elektrikli araç üretimi için oldukça büyük önem taşımakta. Çünkü son zamanlarda yapılan açıklamalara göre ham madde doğru kullanılmazsa ilerleyen yıllarda elektrikli otomobillerin üretimi durabilir. Bu durumu engellemek adına ise şirket önemli bir adıma imza attı. Ayrıca Tesla CEO’su Elon Musk’da insanları madencilik yapmaya teşvik etti. Diğer yandan ise Musk, bu konuda dikkatli olunması gerektiğini belirtti.

Ortaya çıkan bu problemden ötürü büyük şirketler gelecek için stok yapmaya başladı. Stokçuluk anlayışı ile şirketler bu problemin önüne geçebilecek mi? Bunu hep beraber göreceğiz. Fakat General Motors bu anlaşmaların ardından hala daha ham madde arayışına devam etmekte. Şirket, katot aktif malzemesinin yanı sıra kobalt, lityum ve nikel gibi pil yapımında kullanılan ürünlerin tedariki için birçok tedarikçi ile görüşmekte. Bu ham maddeler ise şirket için oldukça önemli. Çünkü şirketin hedefi 2025 yılında 1 milyon elektrikli otomobil üretimi.

GM

General Motors Elektrikli Otomobil Ham Maddesi İçin İhtiyacının Büyük Kısmını Karşıladı

General Motors elektrikli otomobil ham maddesi için LG Chem ve Liven ile önemli anlaşmalara imza attı. Bu anlaşmalara göre şirket, LG Chem ile yapılan anlaşmadan 2030 yılına kadar 968.000 ton katot malzemesi alacak. Ayrıca raporlara göre katot malzemesi bataryaların yüzde 40 oranında maliyetini oluşturmakta. Diğer yandan ise malzeme, lityum ve nikel gibi birçok maddeyi de içerisinde barındırıyor. Ayrıca şirket, Liven ile yaptığı diğer anlaşmaya göre ise 2025’ten itibaren 6 yıl boyunca lityum hidroksit alınacak. Buna göre General Motors elektrikli otomobil üretimi için gerekli ham maddelerin büyük kısmını karşıladı.

Satılık Tüm Elektrikli Otomobil Modellerini İnceleyin⇒

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here