General Motors ve Nikola stratejik bir ortaklığa imza attı. Bu ortaklığa göre General Motors, Nikola’dan 2 milyar dolarlık hisse senedi satın aldı. Bu durum General Motors için 4 milyar doları aşan faydalarla sonuçlanabilir. General Motors artık EV (Electric Vehicles) Truck başlangıcının % 11’ine sahip ve Badger kamyonunun üretim görevlerini devralacak.

Bu arada Nikola, 10 yıllık bir süre içinde pil ve güç aktarım maliyetlerinde 4 milyar dolardan fazla tasarruf sağlayabileceğini açıkladı. Mühendislik ve doğrulama (test) maliyetlerinde 1 milyar doların üzerinde tasarruf sağlayacağını tahmin ediyor.

Nikola ayrıca General Motors’un Ultium pillerini ve Hydrotec yakıt hücresi teknolojisini kullanacak. Ancak Badger kamyonu 2022’nin sonunda üretime girdiğinde kamyonun (markayı koruyarak) satışından ve pazarlamasından sorumlu olmaya devam edecek.

Nikola Electric / Hydrogen Badger Kamyonu ön farları

Nikola Electric / Hydrogen Badger Kamyonu

Önceki günlerde şirket, Badger kamyonetinin depozitolarını kabul etmeye başladı ve sonuçların 4 Aralık’ta açıklanacağını doğruladı.
Nikola otomotiv başlangıcı, alım için üç farklı mevduat katmanı duyurdu.

İlki depozitoları için 250 $ ödeyenler, Badger siparişi için 500 $ ‘lık bir indirim kazanıyorlar. Ayrıca 3-5 Aralık tarihleri arasında gerçekleşecek olan Nikola World 2020 etkinliğinde Badger prömiyerini görmek için bir bilet sahibi olacaklar.

Bir sonraki aşama ‘Predator Paketi’ olarak bilinir ve 1.000 $ depozito gerektirir. Karşılığında, bu katmanı seçenler Badger’ın satın alma fiyatından 2.000 $, Nikola World’e iki bilet ve ücretsiz Badger kazanmak için beş giriş kazanacak.

Son olarak, 5.000 $ depozito gerektiren ve Nikola patronu Trevor Milton tarafından imzalanan Badger’ın bir Executive Series varyantını güvence altına alacak olan ‘Bal Paketi’. Bu aşama aynı zamanda 10.000 $ ‘lık bir indirim, Nikola World için iki VIP sahne arkası geçişi ve ücretsiz bir Badger kazanmak için 25 katılım sağlar.

Nikola Badger, hem pilli elektrikli araç hem de hidrojen yakıt hücreli araç olarak satışa sunulacağı için pazarda benzersiz bir yere sahip olacak. Elektrikli varyantın fiyatları yaklaşık 60.000 $ ‘dan başlayacak ve hidrojen modeli 80.000 $’ dan satılacak. Her iki varyantın da tepe çıkışı 906 hp ve 980 lb-ft (1.328 Nm) tork olacak.

 

Ortalığın Avantajları

Bu anlaşma aynı zamanda GM’nin yakıt hücresi teknolojisinin kullanımını Sınıf 7/8 yarı kamyon pazarına genişletmeye hizmet ederken, aynı zamanda önde gelen Hydrotec yakıt hücresi sisteminin yüksek hacimli ticarileştirilmesini temsil ediyor. Yakıt hücrelerinin giderek daha önemli hale geldiği söyleniyor. Benzin veya dizele göre daha verimli bir alternatif sağladıkları için yarı kamyon pazarında bir adım öne geçmeleri bekleniyor.

GM CEO’su Mary Barra, “Sektör lideri bir bozucu olan Nikola ile olan bu stratejik ortaklık, General Motors’un tamamen yeni Ultium bataryası ve Hydrotec yakıt hücresi sistemlerinin daha geniş dağıtımını sürdürüyor” dedi.

Nikola yetkileri ise “Pil ve yakıt hücresi maliyetlerini düşürmek ve karlılığı artırmak için ölçek oluştururken birden çok yüksek hacimli EV segmentindeki varlığımızı büyütüyoruz. Ek olarak, General Motors’un elektrikli teknoloji çözümlerini ağır hizmet tipi ticari araçlara uygulamak, sıfır emisyonlu bir gelecek vizyonumuzu gerçekleştirmede bir başka önemli adımdır.” açıklamasını ekledi.

İkinci el Elektrikli Araba ilanları için tıklayınız

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here