Lucid’in yeni elektrikli aracı olacak 2024 Lucid Gravity hakkında detaylar ve konsept çizimler ortaya çıktı.

2024 Lucid Gravity Hakkında

Lucid firması daha önce lüks sedan klasmanında Air isimli modeliyle kuralları baştan yazmıştı. Ancak şimdi firma yeni 2024 Gravity modeli ile yedi koltuklu büyük SUV klasmanına giriş yapmayı planlıyor.

Lucid firması 2022 yılını pek çok zorlukla geçirdi. Ancak firma şimdi işleri yoluna koyma yolunda önemli bir adım attı. Firma Arizona, Casa Grande’deki üretim tesislerini genişletiyor. Bunun yanı sıra lüks SUV pazarından pay almak için yeni araç tasarımını ve teknik özelliklerini ortaya çıkarıyor.

Lucid Grup CEO’su Peter Rawlinson yeni aracı hakkında şu ifadeleri kullandı:

“Gravity şimdiye kadar başardığımız her şeyin üzerine inşa ediliyor. Bunun yanı sıra benzersiz bir lüks performans SUV yaratmak için şirket içi teknolojilerimizin daha da geliştirilmesini sağlıyor. Lucid Air’in Sedan kategorisini yeniden tanımlaması gibi, Gravity de lüks SUV dünyasını etkileyerek her alanda yeni ölçütler belirleyecek.”

Motor Performansı

Firma, 2024 Lucid Gravity’nin şu temeller üzerine temellendiğini ifade ediyor:

“Lüks, ferahlık, performans ve verimlilik çekirdek DNA’sı üzerine inşa ediliyor.”

Bu ifadeden hareketle de sektör kaynakları kompakt 670 beygir gücüne sahip elektrik motor ile geleceğini söylüyor. Bunun yanı sıra Lucid süper otomobil performansı vaat ediyor. Bu da sektör kaynaklarının verdiği ifadelere göre Gravity’nin farklı versiyonlarını görebileceğimizi gösteriyor.

Lucid Gravity

Sektör kaynakları 1.000 beygir yakın çift motorlu versiyonu olacağını söylüyor. Ayrıca bunun yanı sıra 1.200 beygir gücünden fazla üç motorlu Air Sapphire Sedan modelinin bir SUV versiyonunun da olacağını ifade ediyorlar.

Bu iddialar Gravity’nin Air modelinden daha büyük 112 kwh gücünde batarya kullanacağını gösteriyor. Ancak 92 kwh gücünde farklı bir versiyonun da olacağı muhtemel.

Sektör kaynakları bunlardan hareketle Gravity SUV’un dört tekerden çekiş ile geleceğini söylüyor. Ancak bu detayların resmi olarak firma tarafından doğrulanmadığını belirtelim.

Lucid, Gravity’nin kendi Air modeli dışında tüm elektrikli araçlardan daha fazla menzil vaat edeceğini söylüyor. Sektör kaynakları buna dayanarak Gravity’nin Air modeli ile aynı platformu kullanacağını ifade ediyor. Aynı zamanda aynı elektrik motorları ve batarya takımını kullanacağı anlamanı geliyor. Ancak aerodinamik anlamda bazı değişikler olacağı öngörülüyor.

Lucid’in Air modeli havalı süspansiyona sahip değil. Bunun yerine helezon yaylar kullanıyor. Ancak Gravity SUV’nin ağırlığını dengelemek ve yükseklik ayarı için aracın her köşesinde havalı yaylara ihtiyaç duyacağa benziyor.

Lucid Gravity Dış Tasarım

Lucid Air Sedan modelinin tasarımı daha büyük ve daha uzun bir SUV olan Gravity de oldukça başarılı bir şekilde uygulanmış.

Ön tarafta belki de en önemli değişiklik Gravity’nin uzun kaputu. Ancak aydınlatma ve bunun dışında temiz hatlar Air ile benzer. Lucid Gravity de pratik açıdan eğimli tavana yer vermiş.

Arka lambalar gövde boyunca uzanmakta. Lucid adı bagaj kapağında kırmızı renkte yanıyor. Ayrıca arka tarafta tavan spoileri yer alıyor.

Lucid Gravity’nin renk seçenekleri mevcut Air Sedan modelini yansıtıyor resmen. Sektör kaynakları araçta; Yıldız Beyazı, Sonsuz Siyah, Kozmos Gümüşü, Kuantum Grisi ve Zenith Kırmızısı gibi renk tonları olacağını söylüyor.

İç Tasarım

Gravity beş, altı ya da yedi yetişkin için çoklu oturma konfigürasyonları ile gelecek. Yedi koltuklu versiyonda ortada üç koltuk ve üçüncü sırada iki koltuk yer alacak. İkinci sırada ise çift sıra koltuk yer alacak. En lüks versiyonun ise altı koltuklu versiyon olacağı ifade edilmekte.

Gravity ile ayrıca Lucid, güncel kullanıcı ara yüzüne sahip yeni nesil Glass Cockpit ekranını da tanıtacak. Bu ekran yüksek çözünürlük desteğine sahip.

Lucid'in Yeni Elektrikli Aracı

Bunun yanı sıra Air modelde yer alan Glass Canopy tavanının bir versiyonu da Gravity de yer alacak. Bu da yatan orta koltuklar ile ilginç bir kombinasyon olacak.

Lucid resmi olarak Gravity’nin iç tasarımının Glass Cockpit yüksek çözünürlük ekranlar ile geleceğini duyurdu. Ayrıca Lucid, UX yazılım ara yüzünün de yeni nesil güncellemelere sahip olacağını da ifade etti.

Lucid Gravity Çıkış Tarihi ve Fiyatı

Gravity, için ön siparişler 2023 yılının başlarında alınmaya başlayacak. Ancak aracın kendisi 2024 yılında gelecek. Lucid ancak o zaman resmi olarak fiyat paylaşacak.

2023 yılının başlarında resmi olarak daha fazla teknik detay ve fiyat bilgisi paylaşılacak. Lucid Air Sedan ile birlikte Gravity’nin de Arizona, Casa Grande de yer alan AMP-1 fabrikasında 2024 yılında üretileceğini ifade etti.

Henüz resmi olarak fiyat bilgisi paylaşılmadı. Ancak sektör kaynakları Lucid Air’in şu anki fiyatına bakarak Gravity’nin taban fiyatının 100.000 dolar olacağını söylüyor. Tabii ki bu fiyat donanım paketleri ve diğer detaylar ile 250.000 dolara kadar çıkabilir.

Bu rakamların henüz doğrulanmadığını ve kesin olmadığın da belirtelim.

Sıfır KM Araç Modellerine Göz Atın

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here